11. června 2012 • 16:40

Uzdravený Gagne: Půl roku nehrál, přesto sahá po Stanley Cupu

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

FINÁLE STANLEY CUPU 2:00 ONLINE | Už ani nečekal, že si v téhle sezoně ještě nazuje brusle. Ale zvládl to a dnes v noci možná poprvé v kariéře potěžká, kolik váží Stanley Cup. Simon Gagne, 32letý útočník Los Angeles, naskočí už do svého čtvrtého zápasu play off po otřesu mozku. Kings sice ztratili předchozí dva duely, ale pořád vedou v sérii 3:2 a budou hrát na svém ledě. Zápas startuje ve 2.00 českého času.



Měl mužstvu pomáhat svými góly. Jenže Simon Gagne dva dny po loňských Vánocích dostal ránu do hlavy v utkání s Phoenixem. Nešlo o nic zákeřného nebo vážného. Tělo otlučeného losangeleského veterána už ale další takový náraz nevydrželo.

Otřes mozku, zněla diagnóza, známá řadě hráčů současné NHL. Půl roku pak kanadský střelec nehrál, jen z tribuny sledoval, jak se jeho spoluhráči protlačili do play off a tam pak předváděli obdivuhodné tažení.

Původně by ho ani nenapadlo, že se ještě může vrátit. Vždyť Kings šli do bojů o Stanley Cup z osmého místa. Pak ale hladce přejeli první kolo, druhé kolo, třetí kolo…. A rázem byli ve finále. Do toho dostal Simon Gagne od lékařů povolení zapojit se do plného tréninku.

Kluboví šéfové ho už dopředu stejně napsali na soupisku pro play off. I kdyby nebyl zdravý, nechali by ho zřejmě odehrát jedno utkání, třeba jen jediné střídání ve finále. To aby v případě zisku nejcennější trofeje mohl mít jméno vyryté na jejím podstavci. Tolik si je získal svým profesionálním přístupem.

Gagne jim ale práci ulehčil. Stihl se uzdravit a dnes v noci – už ve čtvrtém utkání – přímo na ledě bude zase pomáhat ve snaze uzavřít sérii s Devils.

„Postupem času mi začalo docházet, že bych se ještě mohl vrátit. Jsem klukům vděčný, že si vedli tak skvěle a já teď zase mohu být u toho,“ liboval si Gagne před pátým dílem série, který se hrál v noci na dnešek.

„Tohle beru jako svou poslední šanci na Stanley Cup. Za 12 let, co jsem v lize, jsem totiž nikdy nebyl tak blízko a vím, jak těžké, je dostat se až sem.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud