15. června 2012 • 16:34

Veterán Kovaljov plánuje návrat NHL. Snad mě někdo bude chtít, říká

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chce zpátky a nebyl by první. Ruský útočník Alexej Kovaljov opustil před rokem NHL a vydal se do KHL, přesto by teď rád zpět do nejlepší hokejové ligy světa. Stejně jako to před ním udělali například Jaromír Jágr, Jevgenij Nabokov nebo Ray Emery. A nejraději by zpátky do Montrealu.



Kanadskému listu Montreal Gazzette se devětatřicetiletý útočník svěřil, že by chtěl v přístí sezoně hrát znovu v NHL, nejlépe za tým, kde už dříve působil. A úplně nejlépe v dresu Canadiens.

"Rozhodně bych se chtěl vrátit sem do Montrealu. Vím, že je tu plno mladých kluků, ale věřím, že klubu stále můžu pomoci. Zůstalo mi ještě plno energie," vykládal Kovaljov, vítěz Stanley Cupu a autor více než tisíce bodů v NHL.

Rodák z Togliatti opustil zámoří po sezoně 2010/2011 a podepsal dvouletou smlouvu s Atlantem Mytišči. Sezona se mu ale nevydařila, odehrál 22 zápasů ve kterých vstřelil pouhý jeden gól. Pak se zranil a klub s ním rozvázal smlouvu.

V NHL hrál Kovaljov za čtyři kluby, New York Rangers, Pittsburgh Penguins, Montreal Canadiens a Ottawu Senators. Nejvíce se mu dařilo na začátku jedenadvacétho století v dresu Penguins, kde utvořil údernou trojici s Martinem Strakou a Robertem Langem. V sezoně 2000/2001 dokonce s 95ti body skončil čtvrtý v bodování celého ročníku.

Přesto ho srdce vede do hlavního města hokeje. "Vždycky mě mrzelo, že jsem opustil Montreal. Je to chyba, z které jsem se poučil," řekl Kovaljov.

"Makám tvrdě, trénuju třikrát týdně a udržuju se fit. Snad o mě ještě někdo projeví zájem," vyslal svou vizitku do zámoří veterán.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud