27. června 2012 • 10:30

Hrdina Sundin: Je mi ctí reprezentovat Toronto v Síni slávy

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bouchnul šampaňské, tenhle telefonát se musel oslavit. Hokejista Mats Sundin byl právě s manželkou na večeři, když mu oznámili, že byl přijat do Síně slávy NHL. Obrovská pocta pro muže, který v Torontu dělal 11 sezon kapitána.



Hrdiny někdy vytvoří mužstvo. Kolektiv dělá z jednotlivců vítěze. Švéd Mats Sundin takové štěstí neměl. On se vypracoval v hrdinu sám. Díky němu Toronto cítilo hrdost i v sezonách, kdy se týmu nedařilo podle přestav fanoušků. Protože on se nikdy nevzdal, vždy šel příkladem.

„Musíte se stát členem Maple Leafs, abyste pochopili, co ten klub znamená pro celé město. Chvíli mi to trvalo, než jsem pochopil, jak se s tím tlakem vypořádat,“ tvrdil bývalý útočník pro server yahoo.com.

„Celé město dýchá a žije s tím mužstvem. Čím déle tam žijete, tím více to můžete chápat. Zjišťujete, že jste součástí něčeho většího a chcete být lepším hráčem,“ pokračoval.

První čtyři roky v NHL byl jeho domovem Quebec, pak třináct Toronto. Poslední ročník oblékal dres Vancouveru, ale to už byla spíše rozlučka šampiona, který nikdy nepolaskal vytoužený Stanley Cup.

„Byl skvělým hráčem. Kdykoliv jsme přijeli do Toronta, točilo se vše kolem jednoho muže. Mats by prostě silou toho týmu,“ klaněl se Joe Sakic, další nový člen Síně slávy a někdejší Sundinův spoluhráč z Nordiques.

Teď se sešli znovu. V klubu, který patří jen vyvoleným. Hrdinům. A jím Sundin pro fanoušky Toronta bude navždy.

„Je mi ctí, že mohu klub takto reprezentovat,“ dodal olympijský vítěz z roku 2006.

Archív iSport.cz
Archív iSport.cz

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud