3. července 2012 • 09:35

Druhý den přestupů. Price a Jokinen, jinak pěkná nuda

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý den po otevření trhu s volnými hráči je za námi, velká jména jsou stále ve hře. V pondělí v noci zaujal nový kontrakt pro brankáře Montrealu Careyho Price, nebo přesun Olliho Jokinena z Calgary do Winnipegu.



Carey Price (Montreal), 6 let - 39 milionů dolarů
Carey Price byl snad jediným světlým bodem poslední montrealské sezony. Ta byla totiž katastrofální. Gólman Canadiens má za sebou v tradičním červenobílém dresu už 5 sezon a dalších šest před sebou. Ročně si přijde na 6,5 milionu dolarů.

Price je po odchodu Haláka u Canadiens jasnou jedničkou.Foto Reuters


Olli Jokinen (Calgary -> Winnipeg), 2 roky - 9 milionů
Trojka draftu z roku 1997 zažila slušnou sezonu. Jokinen skončil s jednašedesáti body druhý v kanadském bodování klubu, přesto se čekalo, že si bude po sezoně hledat nové angažmá. Když Flames podepsali Jiřího Hudlera, obratem Jokinen kýval na nabídku Winnipegu. A může se těšit na celoročně vyprodaný stadion.
Jokinen bude u Jets bojovat o pozici prvního centra.Foto Reuters


John McCarthy (San Jose), 2 roky - 1,2 milionu
Hokejový pracant, který se snaží prosadit do sestavy Sharks. Klub s ním počítá, druhý ročník smlouvy už je jednocestný. McCarthy svou energií může pomoci hlavně při oslabení.
V poslední sezoně odehrál McCarthy za Sharks deset zápasů a nebodoval.Foto Profimedia


Thomas Pöck (MODO -> Colorado), 1 rok - 550 tisíc
Své štěstí už v zámoří zkoušel, 5 sezon se snažil prosadit do dresu Rangers a Islanders, pak se vydal do Evropy. Odtamtud se ve třiceti letech syn bývalého trenéra rakouského národního týmu vydává na zkoušku do Colorada.
Od posledního angažmá v NHL strávil Pöck dva rok ve Švýcarsku a jeden ve Švédsku.Foto Reuters


Kromě několika podpisů, došlo v noci i na jednu výměnu. Finalisté Stanley Cupu z roku 1999, týmy Dallasu a Buffala, si prohodili útočníky.

Do Dallasu míří jeden z nejproduktivnějších hráčů Sabres posledních let, centr Derek Roy. Poslední sezona devětadvacetiletému útočníkovi nevyšla a Stars se rozhodli, toho využít. Cena ale byla vysoká.

Odejít musel velmi populární útočník Steve Ott, provokatér, který dokáže údajně otravovat soupeřům život v několika řečích. Stars ještě přihodili obránce Adama Pardyho, který strávil v týmu z Texasu jednu sezonu, ale výrazněji se neprosadil.

Steve Ott odchází z Dallasu po devíti sezonách.Foto Reuters

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud