18. července 2012 • 08:01

VIDEO: Vlastňáky, odrazy, šílenosti! TOP 10 kuriózních hokejových gólů

Autor: Martin Tvarůžek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co se týká hokeje, "okurková sezona" je v plném proudu a každý fanoušek nejrychlejší kolektivní hry světa zažívá těžké období. A možná bude hůře! Do začátku české extraligy je daleko. Příznivci NHL budou muset nejspíš skousnout ještě hořčejší pilulku v podobě hrozící výluky. Nezbývá nic jiného, než se rozveselit! Zde je deset nejbláznivějších hokejových gólů.



10. Maxime Talbot a jeho první gól v NHL
Kanadský útočník Maxime Talbot je znám svou buldočí povahou. Je to dříč a výborný hráč na oslabení, který si své branky dokáže poctivě vybojovat. To ovšem neplatilo u jeho vůbec prvního gólu v NHL. Po vyhraném buly nahodil kotouč směrem na brankáře Flyers a k úžasu všech z toho byla branka.

9. Podivný Toskalův (ne)zákrok
Co s pukem, když jsem po nekonečně dlouhém zámku soupeře totálně vyšťavený? No jasně! Odpálím ho a půjdu střídat! Tohle možná proběhlo hlavou i obránci N.Y. Islanders Robu Davisonovi. Jeho vyhození však šlo na branku finského brankáře Vesi Toskaly. Na neposedný skákavý kotouč se brankář Toronta pečlivě připravil a šel do rozkleku s připravenou lapačkou. Bohužel pro něj, řečeno tenisovou terminologií, neměl výplet a černou gumu lovil ze své sítě.

8.Raymondův lob z půlky hřiště
A další finský gólman v akci! Miikka Kiprussoff se musel pořádně červenat po z nouze nahozeném puku z hole Masona Raymonda. Levý křídelník Canucks byl v obležení dvou hráčů Flames. Aby se dostal z jejich "kleští", nahodil lobem kotouč směrem ke Kiprusoffovi. Chvilka nepozornosti a bývalý hokejový reprezentant Finska byl hráčům Vancouveru pro smích.

7. Finská specialitka - gól skrz síť
V květnu roku 2008 hostil kanadský Québec mistrovství světa v ledním hokeji. Poprvé od roku 1962 se nehrálo v Evropě a hned byl na světě skandál, který světový šampionát nepamatuje. V osmifinálové skupině MS se střetli Američané s Finy. Po dvou třetinách USA vedlo 2:0. Finsko však ve třetí třetině průběh utkání otočilo a zvítězilo 3:2. Tým ze Skandinávie se dostal na koně po uznané brance, která brankou nebyla. Přesilovková střela Koistinena šla do boční sítě, jenže to byla taková bomba, že protrhla síť a skončila uvnitř gólmanovy klece. Rozhodčí gól uznal a hlavní kouč USA John Tortorella (nynější trenér N.Y. Rangers) málem puknul vzteky.

6. Miko, koukni, tohle je tvoje hokejka!
Jak se asi musel cítit kapitán Minnesoty Wild Mikko Koivu, když mu americký reprezentant Bobby Ryan ukradl jeho hokejku a ještě s ní dal branku? Nejspíš nic moc... Kačer Ryan ukázal, že je dost drzý, ale také moc šikovný hráč. Američan hraje s pravým zahnutím, Fin je levák.

5. Chladnokrevný Millerův vlastňák
Jednička Buffala Sabres a držitel Vezina Trophy z roku 2010, brankář Ryan Miller, je krom jiného proslulý brilantní prací s holí. Tuto dovednost bohužel nepotvrdil v sezoně 2008/09. Američan si vyjel pro puk a chystal se rozhrát za branku. Bohužel pro něj nerozehrál za ní, ale přímo do ní a luxusní vlastňák byl na světě.

4. Japonec málem protrhl síť vlastní branky a radoval se
Ve světě nejznámějším hokejovým hráčem, pocházejícím z Japonska, je nejspíš obránce Sugavara. Není to díky tomu, že má perfektní rozehrávku, přesnou střelu a vyniká v defenzivě. Nýbrž kvůli svému slavnému vlastňáku, po kterém se radoval. Poté mu došlo, co provedl a padnul smutně k zemi. Tímto kouskem si tento hokejový démon vysloužil nejen svoji nesmrtelnost, ale také poslal Japonsko do skupiny o udržení.

3. Dvojí bolest Iana Whitea
Než obránce Ian White přestoupil do Detroitu, hrával v Torontu, Carolině, San José a Calgary. Na jeden hodně smolný zápas v dresu Flames určitě nezapomene. V zápase proti Los Angeles Kings byl Dustinem Pennerem bolestivě zasažen do obličeje, od něhož se puk odrazil přímo do vlastní branky. Whitea tenhle nechtěný gól musel dvojnásobně bolet...

2. Neskutečný odraz rozhodl finále Calder Cupu
Představte si, že hrajete finále AHL. Máte za sebou celých šedesát minut zápasu - branka nepadla. Do poloviny prvního prodloužení také ani jeden z brankářů neinkasoval. Ale pak to přijde! Jeden z hráčů Norfolk Admirals nahodí puk na postranní mantinel. Gólman Toronta Marlies má spoustu času a jede ho zastavit pro svého obránce. Ale ejhle, puk se neuvěřitelným způsobem odrazí od mantinelu a zapluje až do prázdné branky Toronta. Hráči vzteky lámají hokejky o břevno branky.

1. Brankář, hráči ani rozhodčí nevěděli, Bergevin však tušil!
Kanadský obránce Marc Bergevin odehrál v NHL celkem dvaadvacet sezon. Na sezonu 1999/00 však určitě nezapomene. V zápase proti San Jose Sharks předvedl nepochopitelný úlet! Při přečíslení Žraloků zachytil centrovaný puk z hole Owena Nolana do rukavice. Bergevina nenapadlo nic jiného než kotouč z rukavice vyhodit za bránu. Nápad dobrý - provedení mizerné! Puk si hodil do vlastní branky a hráči San Jose se s úsměvem od ucha k uchu radovali z lehce dosažené branky.

Vztek hráčů Toronta neznal mezí. Jeden z hráčů láme hokejku o břevno branky
Vztek hráčů Toronta neznal mezí. Jeden z hráčů láme hokejku o břevno branky

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud