17. července 2012 • 10:25

Luongo vyrazil na poker. Další partii hraje s Vancouverem

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatím neví, kde bude chytat příští sezonu, ale i kdyby ho to znepokojovalo, nic nedává najevo. Roberto Luongo připustil, že odejde z Vancouveru. Ale jinak se 33letý gólman navenek příliš netrápí myšlenkami, jestli zůstat, nebo odejít. Léto si zpestřil účastí na prestižním turnaji Světové série v pokeru v Las Vegas.



S kartami si prominentní gólman NHL vedl o něco hůř, než v brance. Z turnaje vypadl až během čtvrtého dne a celkem obsadil 634.místo z 6598 účastníků.

Na jeho konto přibylo 19 277 dolarů (385 540 korun). Jeho bratr Fabio ve stejnou dobu zůstával ve hře s 360 tisíci žetonů a ziskem 28 530 dolarů. I tenhle výsledek však rodákovi z Montrealu vynesl obrovskou publicitu.

Luongo vsadil na konzervativní styl hry. V jednu chvíli však zariskoval, to když se ocitl v situaci all-in se sedmičkami proti soupeři s esem a královnou. Pokud by tehdy nezareagoval správně, kdy by o deset tisíc dolarů chudší.

Místo toho ale soupeře nachytal a zdvojnásobil svoje průběžné konto na 185 000 žetonů. Z turnaje ho nakonec vyřadil až Bryan Vanrijsbergen.

„Když se připravuju na zápas, bývám nervózní. Ale jakmile se začne hrát, všechno ze mě spadne. Ale tady jsem měl pocit, jako by ten neklid ve mně zůstával, zvlášť když začínalo jít do tuhého. Chtěl jsem se zůstat v klidu, být trpělivý, ale srdce se mi rozbušilo,“ popisoval Luongo.

Kamennou tvář se nesnažil zachovat jen za hracím stolem. Stačilo však celkem nevinně utrousit, že by mohl skončit na Floridě. Hned to vyvolalo vlnu spekulací.

Jakmile Luongo v turnaji skončil, dal najevo, co si myslí. „Už mě ty kecy začínají otravovat,“ napsal na svém twitterovém účtu.

Na Floridě už Luongo chytal, dalším zájemcem je údajně Chicago. Málokdo si však dovede představit, že by měl jít právě do týmu jednoho z největších rivalů Canucks.

Vzhledem k nepříliš optimistickým výstupům z prvního kola vyjednávání mezi NHL a hráči o nové kolektivní smlouvě je navíc nic netlačí, však nemusejí spěchat. Pokerová partie Vancouveru s Robertem Luongem tak není u konce.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud