19. července 2012 • 14:05

Zpozdí NHL výluka? Jednání jsou srdečná, hráči si ale své ještě neřekli

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednají, jednají, jednají... Výsledek je ale zatím stále nejistý. Zástupci NHL a hráčské asociace pokračují v rokování o nové kolektivní smlouvě, která vyprší 15. září. Liga už svůj návrh předložila, teď se čeká na to, s čím přijdou hokejisté. „Zatím ještě vyčkáme. Až přijde pravý čas, vyjdeme s tím ven,“ říká Donald Fehr, výkonný ředitel hráčské asociace (NHLPA).



Další schůzka proběhla ve středu v New Yorku a podle obou stran se všechno odvíjelo v srdečném a přátelském duchu.

„Nebylo tam žádné nepřátelství,“ uvedl útočník Brandon Dubinsky z NY Rangers, jenž se schůzky zúčastnil jako jeden z mnoha aktivních hokejistů. Kromě něj tam nechyběli například ani Scott Hartnell nebo Henrik Lundqvist.

Majitelé klubů už před časem svůj návrh předložili. Podle zámořských zdrojů požadují, aby se hráčské výtěžky snížily z 57 na 46 procent, chtějí omezit maximální délku kontraktu na pět let a rádi by do nové kolektivní smlouvy zanesli, aby si hráč musel počkat deset let na to, aby se stal volným hokejistou.

S tím jistě zástupci hráčů souhlasit nebudou, zatím to ale veřejně komentovat nechtějí. „Naše nabídka přijde v pravý čas,“ reagoval Fehr, jenž má z minulosti košaté zkušenosti z působení v baseballové MLB.

„Máme před sebou hodně práce,“ dodal Bettman s tím, že není příliš mnoho času.

Současná kolektivní smlouva vyprší 15. září a není vyloučené, že se plánový start NHL kvůli protahujícím se rokování o něco opozdí. Zatím se mají první zápasy odehrát 11. října.

Je jasné, že přátelskou atmosféru při rokování postupem času vymění o něco dusnější...

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud