23. srpna 2012 • 05:30

Neradujte se předčasně! Hvězdy z NHL do extraligy asi nepustí pojistky

Autor: zej, fan
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraliga zaplavená českými hvězdami z NHL? Hokejoví fanoušci by se v případě výluky těšili na to, že soutěž zavalí spousta zámořských borců. Jenže zas tak jednoduché to nebude. Důvod? Milionové sumy za pojistky.



„Jsou to obrovské částky a nemá cenu si něco nalhávat, bude to problém,“ říká slávistický boss Vladimír Růžička.

Deník Sport navíc exkluzivně vyzpovídal všech 35 českých hráčů ze zámoří a výsledky ankety, v níž se vyjádřili, kde by během výluky hráli, si můžete přečíst v dnešním vydání Sportu!

A co z obsáhlé ankety vyplývá? Třeba to, že zatím jen tři hráči už jsou definitivně domluveni na tom, kde budou v případě výluky hrát. Jaromír Jágr v Kladně, obránce Rostislav Klesla v Třinci a Radim Vrbata v prvoligové Mladé Boleslavi.

„Žádné jiné varianty jsem zatím ani nezvažoval, na druhé straně pořád věřím, že NHL začne,“ uvedl Vrbata, jeden z 35 respondentů.

Také on z pozice majitele klubu připouští, že výše pojistek bude zásadní překážkou při lanaření zámořských borců. „Můj názor je, že pro většinu klubů extraligy to bude nereálné,“ tvrdí útočník Phoenixu.

Podle hrubých odhadů deníku Sport bude pojistka činit přibližně 0,4 procent ze zbývající části celého kontraktu, takže v tomto ohledu by bylo nejdražší pojistit útočníka Tomáše Plekance z Montrealu (přibližně 1,6 milionu korun).

Plekance by rád v sestavě viděl Jágr, kladenský majitel. I on tedy bude muset najít prostředky na zaplacení této sumy...

Obsáhlé téma včetně exkluzivní ankety čtěte v dnešním vydání deníku Sport!

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud