Jakub Hlaváč
14. září 2012 • 09:19

Buď celou sezonu, nebo nic! Švédové z NHL při výluce doma nesmí hrát

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zakázali jim návrat do mateřských klubů, ve Švédsku nechtějí hokejovou soutěž roztříštit dočasnou výpomocí hvězd NHL. Celá sezona doma, nebo nic. Takový je vzkaz krajánkům. Skandinávci teď řeší, co během výluky dělat. Například bratři Sedinové ohlásili, že budou jen trénovat.



Pomohli by svému milovanému MODO, tak jako tomu bylo při poslední stávce. Jenže nemohou. Opory Vancouveru Henrik a Daniel Sedinové mají ve švédské lize zákaz.

Před dvěma týdny vedení soutěže rozhodlo, že se kontrakty smějí uzavírat pouze na celý ročník. Žádné rozehrávání se a úprk za moře.

Bývalý vynikající hokejista a nyní manažer MODO Markus Näslund má tedy smůlu. Nerozeznatelný pár ryšavých kouzelníků se před svými rodinami nepředstaví. A ani další z místních odchovanců.

„Zůstáváme ve Vancouveru a budeme tu tvrdě trénovat. Přesně tak, abychom se udrželi v co nejlepší formě a byli připraveni na start NHL,“ prohlásil Henrik Sedin pro list The Province. Stejně tak situaci vidí většina jeho parťáků z Canucks.

„Situace by se změnila, když by se celý ročník odpískal. V tu chvíli bychom šli do Švédska a odehráli ho tam,“ vysvětlil Henrik.

Další hvězdy zámořské ligy chtějí naopak hrát co nejdříve. O angažmá v Evropě se zajímají vůdce Nashvillu Shea Weber i kapitán Pittsburghu Sidney Crosby.

Ještě žijeme. První pětka Vancouveru slaví gól a na konci utkání i výhru.
Ještě žijeme. První pětka Vancouveru slaví gól a na konci utkání i výhru.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud