Miroslav Horák
17. ledna 2013 • 04:02

Eliáš: Jágr to s Dallasem vymyslel správně, bude mu sedět

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo vyzvídal u Jaromíra Jágra důvody volby Dallasu, dostal odpověď v tom duchu, že vedení Stars projevilo ze všech účastníků NHL nejvýraznější zájem. Patrik Eliáš vedle toho oceňuje i veteránův vkus a správnost rozhodnutí.



„S Dallasem to vymyslel opět správně, stejně jako předloni s Philadelphií,“ tvrdí Eliáš. „Bude využívaný v přesilovkách, po svém boku bude mít šikovné hráče, kteří už mají něco za sebou. Hokejově to Jardovi bude sedět.“

Pro Jágra je zatím velkou neznámou kouč Glen Gulutzan, ovšem Eliáš přichází s dobrou zprávou. „Pod tímhle trenérem hráli loni opravdu moc pohledný hokej, hodně ofenzivní. Takový styl by měl Jardovi vyhovovat,“ soudí historicky druhý nejproduktivnější Čech v NHL a chválí kvalitu souputníků čísla 68.

„Loui Eriksson je dlouhodobě velmi dobrý a výkonný útočník, Derek Roy zase skvělou posilou z Buffala. Hrozně se mi líbí Jamie Benn, na svůj věk komplexní, vynikající hokejista. A připočítejte i Raye Whitneyho, taky čtyřicátník, ale strašně chytrý hráč.“

Jestli má Eliáš najít jedinou vadu, je to porce času strávená ve vzduchu. „Cestování bude mnohem náročnější, než měl na Východě a než byl zvyklý donedávna na Kladně,“ varuje Eliáš.

Velký rozhovor s Patrikem Eliášem čtěte ve čtvrtečním Sportu!

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud