21. ledna 2013 • 04:30

Hvězdám zvlhla munice. Jágrův Dallas nedal Minnesotě ani gól

Autor: iSport.cz, tbl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úvodním zápase proti Phoenixu nasbíral Jaromír Jágr čtyři body, proti Minnesotě se ale nevedlo jemu ani zbytku týmu Stars. Hokejisté Dallasu nenašli recept na gólmana Hardinga a ze severu USA si odvezli prohru 0:1.



Na ledě bylo tentokrát jasně vidět, jak se na hráčích podepsala chybějící praxe ze zrušených přípravných zápasů. Výkon obou týmů byl totiž plný nepřesností pramenících z nesehranosti, což se projevilo zejména enormním množstvím zkažených přihrávek.

Jágr byl v útočné fázi znovu nejaktivnějším hráčem Stars a jako jeden z mála dokázal udržet puk na hokejce, žádnou ze svých šancí ale využít nedokázal. Nejspíš i proto, že proti němu často naskakovala soupeřova první formace.

Dallas nakonec mohl prohrát ještě vyšším rozdílem, tým ale podržel brankář Nilstorp, jenž nastoupil ke svému vůbec prvnímu zápasu v NHL. Hlavním hrdinou večera byl nicméně jeho protějšek Harding, který vychytal nulu navzdory tomu, že mu před pár měsíci byla diagnostikována roztroušená skleróza.

VIDEO: Sestřih momentů z utkání.

O jedinou branku utkání se v 9. minutě postaral Zach Parise. Americký útočník se prosadil ve chvíli, kdy Jágr seděl na trestné lavici za držení.

Pro osmadvacetiletého Pariseho, který v létě v Minnesotě podepsal třináctiletou smlouvu na 98 milionů dolarů, to byla vůbec první trefa v dresu Wild.

Velkou šanci na srovnání skóre měli Stars v poslední minutě, ale střelu Whitneyho skvělým zákrokem zastavil brankář domácích. "Jo, to byla velká šance, ale jinak hodně střel nám zblokovali, bylo těžké se k něčemu dostat," řekl po utkání Jaromír Jágr pro nhl.com.

Minnesota - Dallas 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka: 9. Parise. Střely na branku: 32:24. Diváci: 18.296.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud