22. února 2013 • 14:33

Další dvě trefy! Hurikán Tlustý už po špatném startu do sezony řádí

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do NHL se vydal rozjetý z Kladna, kde v jednom útoku s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem drtil zbytek extraligy, ve čtyřiadvaceti utkáních stihl třiadvacet bodů. V Carolině se těšili z formy talentovaného útočníka a doufali, že si ji přenese i do zámoří. Ale Tlustý v prvních sedmi utkáních vůbec nebodoval. Rozjel se až teď!



Tlustý od startu NHL nehrál vůbec špatně, čas na ledě trávil s kapitánem Ericem Staalem a novou akvizicí Hurricanes Alexem Sjominem. To si člověk skutečně nemůže stěžovat. Ale nula v bodových statistikách svítila kladenskému střelci celých šest zápasů.

Přesto měl třináctý hráč draftu z roku 2006 stále důvěru trenéra Kirka Mullera, a to hlavně díky dobře odváděné práci. V průběhu minulého týdne byl například v první pětici NHL ve statistice +/- a víra kouče v dobré výkony svého svěřence s číslem 19 na zádech se vyplatila.

V posledních šesti duelech totiž přibylo na kontě Tlustého rovnou devět bodů, z toho navíc sedm branek. Český útočník byl také vedením soutěže zvolen jako třetí hvězda minulého týdne, a to hlavně díky famóznímu výkonu proti newyorským Islanders, které srazil do kolen čtyřmi body.

VIDEO: Na první gól fantasticky nahrál Sjomin.

Den na to přišly dvě trefy do sítě New Jersey, pak dva zápasy, kde Tlustý bodově odpočíval a dnes v noci další dva zásahy, navíc do brány kamaráda Ondřeje Pavelce. Centr Hurricanes nejdříve skóroval po parádní přihrávce Sjomina, druhý gól zvládl po krásném uvolnění z mezikruží. Přesto se po utkání neradoval, Carolina prohrála s Winnipegem 4:3. „Odehráli jsme slušný zápas, ale inkasovali jsme z brejků a to nás nakonec stálo dva body,“ říkal Tlustý pro klubové stránky.

VIDEO: Tímto gólem srovnal Tlustý na 3:3.

Průměrně hrající Carolina se ale i díky jedenácti bodům Tlustého z patnácti utkání zatím drží na postupových pozicích o play off.

Carolina - Winnipeg 3:4 (1:1, 0:0, 2:3)
Branky:
19. a 55. Tlustý, 44. J. Staal - 2. a 56. Wheeler, 43. Kane, 55. Ladd. Brankář Ondřej Pavelec odchytal za Winnipeg celé utkání, inkasoval tři branky z 30 střel a úspěšnost zásahů měl 90 procent. Střely na branku: 30:23. Diváci: 18.282.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud