23. února 2013 • 20:51

Voráček dál září v NHL! Útočník přihrál na tři góly Philadelphie

Autor: ČTK, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejista Jakub Voráček v poslední době v NHL řádí v dresu Philadelphie a ničí jednoho soupeře za druhým. V rychlém sledu odehál v zámořské lize zápasy, kdy si připsal do statistik čtyři asistence v doulu proti NY Islanders, potom hattrickem znemožnil svého krajana Vokouna v dresu Pittsburghu a v sobotu v zápase s Winnipegem opět přihrál na tři góly. Tentokrát jeho tým vyhrál 5:3, když v brance poražených stál Ondřej Pavelec.



Ruský útočník Alexandr Ovečkin se konečně v zámoří rozjel. Známý snajpr, který v této sezoně nezářil, jak se čekalo, v sobotu hattrickem pomohl k výhře Washingtonu nad New Jersey v poměru 5:1. Capitals rozhodli o vítězství v poslední dvacetiminutovce, kterou vyhráli o čtyři branky.

Na tenhle okamžik se v zámoří čekalo. Washington výsledkově nezářil, jeho největší hvězda nebyla ve své kůži. Až v sobotu Ovečkin ožil a hned si to odskákalo New Jersey. Ruský snajpr s osmičkou na zádech si totiž připsal hattrick a dovedl svůj tým k výhře.

Ani ta se nerodila snadno. Capitals sice vedli od 26. minuty právě po zásahu Ovečkina, ale ještě před druhou sirénou ruský střelec Jersey Kovalčuk na 1:1. A zadělal na dramatickou koncovku.

Tu ale Washington odmítl. Hned na začátku třetí třetiny se prosadil podruhé Ovečkin a Capitals pak nasypali soupeři ještě tři góly. U posledního zásahu vítězů asistoval český hokejista Kundrátek.

NHL:

Washington - New Jersey 5:1 (0:0, 1:1, 4:0)
Branky: 26., 42. a 56. Ovečkin, 44. Fehr, 58. Brouwer - 40. Kovalčuk. Střely na branku: 26:23.

Philadelphia - Winnipeg 5:3 (1:1, 1:2, 3:0)
Branky: 16. a 47. Schenn (na druhou Voráček), 35. Giroux (Voráček), 49. Simmonds (Voráček), 60. Rinaldo - 5. Kane, 23. Jokinen, 32. Burmistrov.
Brankář Ondřej Pavelec odchytal za Winnipeg 58:29 minuty, inkasoval čtyři branky z 38 střel a úspěšnost zásahů měl 89,5 procenta. Střely na branku: 39:37.

Hokejisté Philadelphie vyhráli v sobotním zápase NHL nad Winnipegem 5:3
Hokejisté Philadelphie vyhráli v sobotním zápase NHL nad Winnipegem 5:3

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud