Martin Tomaides
8. března 2013 • 13:06

Nejen Jágr! I Voráček, Eliáš a další 2 Češi vedou klubové bodování

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři veteráni a dva zástupci nové generace. Pět českých hokejistů je teď v NHL na čele klubových statistik, je to Jaromír Jágr v Dallasu, Patrik Eliáš v New Jersey, Jakub Voráček ve Philadelphii, Tomáš Fleischmann na Floridě a Václav Prospal v Columbusu. Ale dobře si vedou i další, v Carolině spoléhají na Jiřího Tlustého, fanoušci St.Louis zase zbožňují bojovníka Vladimíra Sobotku. Podívejte se, kterým českým hráčům se v poslední době nejvíce daří.



Jakub Voráček, Philadelphia Flyers, 23 let

25 utkání - 29 bodů (12+17)
Klubové bodování: 1. místo (5. místo v NHL)

Je jedno, jestli hraje s Girouxem, se Simmondsem nebo Schennem, Jakub Voráček by letos snad zvládl bodovat i ze střídačky. Český talent je pátý v bodování, osmý mezi střelci a dokonce druhý v počtu gólů v přesilové hře (7). A pramálo mu na ledě schází přítomnost Jaromíra Jágra, naopak ukazuje, že toho od hokejové legendy plno odkoukal. A Česko má rázem další vlasatou kladenskou hvězdu v NHL. Voráček z posledních deseti duelů nebodoval pouze jednou a zvládl během této chvíle fantastických devatenáct bodů.

VIDEO: Voráček dokazuje, že má formu.

Patrik Eliáš, New Jersey Devils, 36 let

24 utkání - 24 bodů (7+17)
Klubové bodování: 1. místo (15. místo v NHL)

Tým Devils už si bez něj snad ani nejde představit. Společně s Martinem Brodeurem patří k týmovým legendám, drží rekordy v počtu bodů a hlavně, tato vysoká čísla stále narůstají. Od začátku ročníku se drží na hranici desítky v kanadském bodování a svůj tým často zachraňuje také úspěšně proměněnými nájezdy.

VIDEO: V noci Eliáš skóroval 66 vteřin před koncem.

David Krejčí, Boston Bruins, 26 let

21 utkání - 18 bodů (6+12)
Klubové bodování: 4. místo (52. místo v NHL)

Není to tvář z první stránky, je spíše takový nenápadný. Ale zřídka objevíte zápas, ve kterém si ho ani jednou nevšimnete. David Krejčí v Bostonu tvoří hru vedle siláků Milana Lucice a Nathana Hortona, nabíjí v přesilovce Zdeno Chárovi a jeho kličky baví celou soutěž. Šikula letos nebodoval jen v šesti duelech z jedenadvaceti!

VIDEO: Vítězná trefa z nočního zápasu.

Jiří Tlustý, Carolina Hurricanes, 24 let

23 utkání - 18 bodů (11+7)
Klubové bodování: 3. místo (52. místo v NHL)

V loňské sezoně ukázal, co se v něm skrývá, v té letošní už svoje schopnosti prodává naplno. Člověk by si řekl, co mu asi zbývá, když během výluky nastupoval s Jágrem a Plekancem v Kladně a v Carolině válí po boku Erica Staala a Alexe Sjomina. Ale přizpůsobit se hvězdám kolikrát není zrovna jednoduché. Tlustý to dokázal a díky své šikovnosti, tvůrčím schopnostem a čuchu na góly válí. Šest bodů v posledních pěti utkáních je toho důkazem.

VIDEO: Tlustý si se Staalem a Sjominem skvěle rozumí.

Jaromír Jágr, Dallas Stars, 41 let

22 utkání - 17 bodů (9+8)
Klubové bodování: 1. místo (69. místo v NHL)

Po prvním dni sezony byl nejproduktivnějším mužem soutěže. Po čtyřbodovém večeru samozřejmě přibrzdil, ale v týmu Dallasu, který si zvyká na plno nových hráčů, už se pomalu adaptuje a pravidelně boduje. A hlavně střílí góly. Často se u Jágra nestává, že by úspěšných tref měl více než přihrávek. Má důvěru trenéra, na ledě tráví dostatek času a boduje. V šesti posledních duelech má stejný počet bodů, navíc z toho čtyři góly.

VIDEO: Kings dnes poznali Jágrovu sílu.

Tomáš Fleischmann, Florida Panthers, 28 let

24 utkání - 17 bodů (5+12)
Klubové bodování: 1. místo (69. místo v NHL)

Už v loňské sezoně, své první v dresu Panthers, vyhrál klubové bodování a pomohl týmu po deseti letech do play off. Letos se Floridě ale znovu nedaří, českého útočníka v bodování podporuje jen nováček Huberdeau a ani kouzla kopřivnického technika klubu nepomáhají z bídy. V letošním ročníku už ale zvládl dva tříbodové zápasy.

VIDEO: Forvard Panthers naposledy rozhodl duel s Pens.

Jiří Hudler - Calgary Flames, 29 let

18 utkání - 16 bodů (4+12)
Klubové bodování: 5. místo (80. místo v NHL)

V Třinci ho málem podřízli, zemřel mu otec a navíc poprvé v kariéře v NHL mířil do jiného týmu, než je Detroit. Hudler musel vynechat první tři duely zkrácené sezony, ale ani takhle neobvyklý start do sezony olomouckého rodáka nezastavil a hned se zařadil mezi hlavní postavy Calgary. Pomáhá parťákovi Červenkovi, probudil se díky němu i tahoun Jarome Iginla. V posledních třech utkáních si připsal šest nahrávek.

VIDEO: Hudler naposledy skóroval do sítě Stars v půlce února.

Václav Prospal, Columbus Blue Jackets, 38 let

24 utkání - 14 bodů (9+5)
Klubové bodování: 1. místo (109. místo v NHL)

Tenhle chlapík zkrátka nestárne. Už druhým rokem hraje v klubu, který má minimální ambice a je nejhorším týmem poslední dekády, ale to Prospalovi nevadí. Naplno si užívá všechny minuty na ledě, bojuje a každý gól slaví, jako kdyby byl jeho první. I proto ho fanoušci zbožňují. Navíc výborně zvládá roli mentora v šatně plné mladíků. Před přestupovou uzávěrkou bude žhavým zbožím.

VIDEO: Devátá trefa sezony do sítě Oilers.

Vladimír Sobotka, St. Louis Blues, 25 let

23 utkání - 10 bodů (4+6)
Klubové bodování: 11. místo (191. místo v NHL)

"The tank". Takhle přezdívají v zámoří drobnému, ale svalnatému štírkovi, který v dresu Blues na ledě občas předvádí spíš pořádně tvrdý rock. Na ledě se nezalekne žádné situace, ničí soupeřovy přesilovky, bojuje o každý puk, shodí rukavice nebo převálcuje soupeře drsným hitem. Dá se použít do každé situace, proto Sobotku tak zbožňuje i náročný kouč Ken Hitchcock. V posledních čtyřech duelech přidal stejný počet bodů, z toho třikrát skóroval.

VIDEO: U tohoto gólu Sobotka dnes moc práce neměl.

Marek Židlický, New Jersey Devils, 36 let

24 utkání - 10 bodů (3+7)
Klubové bodování: 5. místo (191. místo v NHL)

Pětatřicátý nejproduktivnější obránce soutěže a nejlepší český bek, v jehož slovníku rozhodně nenajdete slova jako strach nebo panika. Do rozehrávky Devils často vnese myšlenku hokejového génia, kdo ho nezná, toho překvapí drzou kličkou, nebo šikvnou střelou. Stejně jako tento týden na ledě Toronta, kdy dvakrát skóroval. Pro New Jersey je nepostradatelný.

VIDEO: Přesný zásah do sítě Maple Leafs.

Tomáš Kundrátek, Washington Capitals, 23 let

21 utkání - 7 bodů (1+6)
Klubové bodování: 11. místo (271. místo v NHL)

Kde se vzal, tu se vzal a najednou připravil o práci i zkušeného mezi zkušenými, Romana Hamrlíka. Mladý obránce byl nejvýše draftovaným Čechem v roce 2008 (90. místo), nebojácně se tři sezony zdokonaloval v AHL a letos už patří mezi opory Capitals. Poslední tři duely strávil na ledě vždy přes 20 minut a v duelu proti Bostonu i poprvé v kariéře skóroval.

VIDEO: Kundrátkův první gól v NHL.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud