11. března 2013 • 10:25

Vidíš, kolik to je? Prospal ukázal na kostku a dostal deset minut!

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Kuriózně přišel český hokejový útočník Václav Prospal k desetiminutovému trestu. Na závěr vítězného zápasu proti Detroitu se veterán Columbusu postrkoval s jedním ze soupeřů a pak ukázal na kostku nad ledem. A dohrál. Sudí ocenil gesto osobním trestem a Prospal se k incidentu po sobotním utkání nechtěl vyjadřovat.



A tak mohly spekulace sílit dál. Inkasoval osmatřicetiletý hokejista trest za strkanici s Justinem Abdelkaderem? Nebo to snad bylo za urážku protihráče, což by odpovídalo pravidlu 75.4? Prospalův Columbus totiž necelých šest minut před koncem zápasu vedl nad favorizovaným Detroitem 3:0 a dvojnásobný mistr světa možná soupeře s tímto trochu nečekaným skóre popichoval.

Zbytečně citlivé rozhodnutí ze strany rozhodčích? Asi ano. Mezi tvrdými chlapíky z řad hokejistů se přece za podobné zbytečnosti netrestá, hoši si to mezi sebou na ledě dokáží vyřídit sami. Takový Sean Avery nebo Steve Ott by pravděpodobně nikdy nemohli opustit trestnou lavici, v případě tohoto posuzování. A stejný názor měl i útočník Columbusu Derick Brassard.

"Vinny rád vyhrává, baví ho to. Poslední roky nás Red Wings pěkně drtili, takže jsme rádi, že jim to teď trochu vracíme," připomněl forvard, že Columbus porazil Detroit potřetí v řadě. Čtvrtou výhru proti tomuto soupeři navíc přidal dnes v noci.

"Není to o tom, že by se jim Vinny vysmíval, jen ukazuje emoce, které dává do každého zápasu. On zkrátka rád vyhrává," vysvětloval Brassard pro deník Columbus Dispatch.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud