25. března 2013 • 17:34

Dvořák se vrací do NHL, na jeden rok se upsal Anaheimu Ducks

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Radek Dvořák se vrací do NHL, kde podepsal smlouvu s Anaheimem. Šestatřicetiletý trojnásobný mistr světa od konce ledna působil v Davosu, pro který už skončila více než před týdnem sezona po vyřazení ve čtvrtfinále švýcarské ligy s Curychem. V minulém ročníku hrál v NHL za Dallas.



Anaheim s Dvořákem uzavřel kontrakt pro tuto sezonu na 675 tisíc dolarů. Jelikož působil po začátku NHL v jiné soutěži, musel jej Anaheim nejprve zařadit na listinu volných hráčů, odkud si jej mohly vybrat ostatní kluby NHL. K tomu však nedošlo a Dvořák se tak dnes stal definitivně hráčem Anaheimu.

Ducks jsou pro Dvořáka sedmým působištěm v NHL. S 1191 zápasy za Floridu, New York Rangers, Edmonton, St. Louis, Atlantu a Dallas je v historické tabulce českých hokejistů ve slavné soutěži čtvrtý. Nasbíral celkem 577 bodů za 219 branek a 358 asistencí.

Dvořák nyní může znovu snít o zisku Stanleyova poháru. Zahrál si dosud dvakrát finále - v roce 1996 s Floridou a o deset let později s Edmontonem. V play off má na kontě 39 utkání, dva góly a sedm přihrávek.

V minulé sezoně v dresu Dallasu si útočník ceněný pro defenzivní práci připsal v 73 duelech 21 kanadských bodů. Za Davos sehrál včetně play off 14 utkání a zaznamenal čtyři góly a pět asistencí.

Anaheim musel den čekat, jestli Dvořáka opravdu získá. V minulé sezoně si kluby NHL chtěly podobným způsobem zajistit posily z Evropy, ale ty nakonec skončily jinde. Ruského gólmana Jevgenije Nabokova "podepsal" Detroit, ale po zařazení na takzvaný "waiver" jej získali newyorští Islanders.

Slovenského útočníka Marka Svatoše chtělo St. Louis a skončil v Nashvillu, finského forvarda Anttiho Miettinena lákala Tampa Bay, nakonec však zamířil do Winnipegu.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud