1. dubna 2013 • 08:24

Voráček pěstmi bránil Girouxe, soupeře poslal v krvi do šaten

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | To je týmový lídr! Nejproduktivnější hráč Philadelphie Jakub Voráček jel pomstít čistý hit na svého kapitána Girouxe a autora srážky Steva Oleksyho z Washingtonu vyzval k bitce. Jenže oproti svému soupeři dostal navíc dva dvouminutové tresty, za vyprovokování rvačky a za bitku s hráčem, jenž nosí hledí. Capitals je oba využili, nasadili k trháku a ve 47. minutě vedli 4:2. Ale tým Flyers zabral, za svého útočníka se postavil a zápas otočil. "Jsem na Voráčka hrdý," prohlásil veterán Kimmo Timonen.



Celá situace se odehrála v šestačtyřicáté minutě, americký nováček Steve Oleksy čistě ramenem srazil kapitána Claude Girouxe a své jednání musel vysvětlit vlasáči Voráčkovi. Ten na nic nečekal a svého o čtyři roky staršího soupeře hned vyzval ke rvačce.

Pro bývalého hráče Lva Praha to byla bitkařské premiéra v NHL, popral se kdysi pouze v přípravném zápase ještě v dresu Columbusu s pittsburským Krisem Letangem. A tehdejší rvačka se dala označit vším jen ne výhrou.

VIDEO: Voráček se statečně pustil do svého soupeře.

Tentokrát si autor třinácti letošních branek vedl lépe, i když ke slušnému výsledku mu pomohlo především to, že Oleksymu rychle přetáhl dres přes hlavu. Obránce Capitals přesto statečně dál bojoval, ale do šaten odcházel s obličejem od krve. A fanoušci Philadelphie výkon Voráčka opravdu ocenili, aby ne, historie Flyers je krví a rvačkami přímo protkaná.

Český útočník si ale z taktického hlediska nevybral pro svůj pěstní výstup nejvhodnější dobu. Stav utkání byl patnáct minut před koncem 2:2 a Voráček inkasoval 19 trestných minut, čtyři z nich museli jeho spoluhráči ubránit. A to se nepovedlo, Washington využil přesilu dvakrát a zdálo se rozhodnuto.

Ale pak Claude Giroux snížil, Kimmo Timonen deset vteřin před koncem zápasu srovnal a v prodloužení rozhodl veterán Ruslan Fedotěnko. A tak si Voráček mohl oddechnout.

"Jsem na něj hrdý, nemůžete jen tak srazit hráče jako je Giroux a nezaplatit za to daň," vyprávěl čtyřbodový Timonen o příspěvku Jakuba Voráčka. A za svého spoluhráče se postavil i týmový kapitán.

"Bylo fajn vidět Jakea shodit rukavice, to se u něj nevidí každý den. Každý z nás je rád, že máme v kabině takového kluka," vyprávěl po utkání Giroux.

To Voráček po zápase bitku nekomentoval, staral se spíše o situaci v tabulce. "Ještě je před námi třináct zápasů a to je dost. Možná jsme dneska nastartovali vítěznou sérii," řekl Voráček pro nhl.com.

Flyers v tuto chvíli se třiatřiceti body hájí dvanácté místo ve Východní konferenci a na postupovou osmičku ztrácí 2 body. Pokud nepostoupí do play off, bude to teprve podruhé, za 18 let...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud