16. dubna 2013 • 10:30

Exkluzivní ťukec! Česká trojka z Calgary předvedla geniální akci

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Povodili si všechny, fanoušky donutili vyskočit radostí. Česká trojka v Calgary předvedla parádní akci. Roman Červenka ji rozjel, Roman Horák vymyslel finální pas a Jiří Hudler exkluzivní ťukec zakončil gólem. Navzdory prohře 3:4 s Minnesotou to stálo za to. Podívejte se.



Smontovali českou útočnou formaci a ve Flames se to mezi jejími členy začíná rozjíždět. Tihle tři kluci se baví. Zaprvé na sebe navzájem chrlí komplimenty, zadruhé jsou platní i pro svůj tým. V noci na úterý to byla z jejich holí lahůdka.

Z obranného pásma až k finálnímu zakončení stačily čtyři doteky s kotoučem a bylo hotovo. Rozjásaný Červenka mohl dráždit Hudlera rukavicí v obličeji, euforii si užíval i mladíček Horák. Vždyť pro něj je každá minuta v NHL pořád obrovská škola.

„Oba kluci jsou strašně šikovní a chytří. Já se snažím jenom lítat kolem, sbírat puky, odevzdávat je na jejich hole a čekat, co vymyslí,“ usmívá se jedenadvacetiletý talent. Tahle práce mu jde znamenitě, navíc i on umí leccos vytvořit.

„V Česku jsem jako kluk sledoval jeho tátu. Měl neuvěřitelné ruce… A Roman je po něm zdědil, stejně jako cit pro hru. Jsem strašně rád, že je tady s námi a takhle na sobě pracuje. Jeho otec byl opravdu skvělý,“ hlásil na oplátku Hudler pro list Calgary Sun.



„Táta byl génius na ledě. Měl neuvěřitelné vidění, rozehrávku. Snažil se mě všechno naučit, za hodně mu vděčím. Ale v dnešním hokeji musíte hrát trochu jiným stylem. Snažím se především hodně bruslit,“ vysvětloval Horák junior.

S novou ofenzivní řadou je spokojen i trenér Bob Hartley. „Najednou je na střídačce pořád slyšet čeština,“ usmíval se. „Hudler si to šéfuje a ti druzí dva poslouchají. Mluví rychlostí asi sto mil za hodinu ale hlavní je jedna věc: opravdu jim to jde,“ pochvaloval si.

Vy se můžete souhrou pokochat také.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud