17. dubna 2013 • 08:20

Pavelec kouzlil, vychytal Lecavaliera a drží Winnipeg v boji o play off

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
SESTŘIH: Dallas - Vegas 3:2. Hertl a spol. na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Vědí, že se na něj mohou spolehnout a český brankář je podrží. Základem úspěchu každého týmu je kvalitní gólman a tým Jets ho má v Ondřeji Pavelcovi. Zřídka se stává, že by kladenský rodák nebyl po nějakém utkání chválen nebo že by někde nezvedl svým zákrokem diváky ze sedaček. V noci vyprodaná hala Winnipegu tleskala při zákroku na kapitána Tampy Bay Vincenta Lecavaliera.



"Nechci mít za šest zápasů dovolenou, budu zklamaný, když se do play off nedostaneme," řekl před nočním duelem s diviziním soupeřem z Tampy český muž s maskou. A v utkání dělal všechno pro to, aby svá slova potvrdil.

Čtyřiadvaceti úspěšnými zákroky podpořil své spoluhráče a i díky tomu, že za svá záda nepustil ani jeden ze dvou pokusů soupeře při závěrečných samostatných nájezdech, mohl Winnipeg po výhře 4:3 slavit zisk dvou hodně cenných bodů. Kanadský tým teď sídlí na posledním nepostupovém místě se stejným počtem bodů jako Rangers, ale má o zápas navíc.

Duel proti soupeři z Floridy si ale Winnipeg dokázal i nepříjemně zkomplikovat, to když vedl už 3:1 a důležitý druhý bod nakonec získal až po nájezdech. "Byl bych raději, kdybychom ty dva body braly v základní hrací době, ale samozřejmě jsem ve finále šťastný, že je vůbec máme," vyprávěl po zápase netradičně zamračený trenér domácích Claude Noel pro nhl.com.

Nezapomněl ale pochválit týmové lídry, kapitána Andrewa Ladda, který vstřelil dva góly a proměnil nájezd a svou brankářskou jedničku. "Ladd je ten kdo nás vepředu táhne, na ledě jde příkladem, stejně jako v šatně. A Pavelec je skvělý v každém zápase. Jsou pro nás nejdůležitějšími muži sezony," chválil dvojici Noel.

Radost svému trenérovi musel pětadvacetiletý gólman udělat hlavně v sedmnácté minutě za nerozhodného stavu 1:1. Spoluhráč Evander Kane přišel ve středu hřiště o kotouč a rázem se na domácí bránu řítila trojice Blesků. Křižnou přihrávku Pouliota napálil na Pavelce veterán Vincent Lecavalier, ale český brankář se parádně přesunul a skryl puk do lapačky. Kanaďan, který má v NHL na kontě 382 tref jen zklamaně hleděl do země.

VIDEO: Šikovný Pavelec, zklamaný Lecavalier

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud