20. července 2013 • 09:40

St. Louis se ještě před arbitráží dohodlo s útočníkem Stewartem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dohady útočníka Chrise Stewarta, který byl v pozici chráněného volného hráče, a jeho zaměstnavatele St. Louis nakonec neskončí před arbitráží. Obě strany se podle informací společnosti TSN dohodly na dvouletém kontraktu, který hráči garantuje celkový příjem ve výši 8,3 milionu dolarů (asi 164 milionů korun).



Pětadvacetiletý rodák z Toronta si tak oproti minulému ročníku NHL, kdy měl plat tři miliony dolarů, přilepší. Stewart nechyběl ani v jediném ze 48 zápasů zkrácené základní části a díky 18 gólům a stejnému počtu asistencí byl nejlepším střelcem týmu a zároveň i nejproduktivnějším hráčem Blues. V šesti duelech play off však přidal jen jednu asistenci.

Celkem má osmnáctka draftu z roku 2006, kdy si Stewarta vybralo Colorado, na kontě ve slavné lize 202 bodů (100+102) ze 319 zápasů. V 19 duelech play off nastřádal Stewart pět branek a nahrávku.

Minulou sezonu odstartoval při výluce NHL v druholigovém německém Crimmitschau, na pět zápasů se mihl rovněž v extraligovém Liberci, ale poté se nečekaně rozhodl vrátit zpět do Německa.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud