7. srpna 2013 • 08:45

Hertla očekávejte vedle Thorntona, hlásí oficiální stránka NHL

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový talent Tomáš Hertl se letos upsal San Jose a v červenci se v nováčkovském kempu svého nového zaměstnavatele uvedl tak dobře, že se v jeho případě začíná mluvit o prvním týmu. Server nhl.com zařadil účastníka posledního mistrovství světa na první místo mezi budoucími nadějemi Sharks a počítá s tím, že 3. října bude stát na kalifornském ledě při sezónní premiéře.



Devatenáctiletý odchovanec pražské Slavie měl původně strávit další ročník v pražském týmu, ale v San Jose jevili o svou první volbu (celkově sedmnáctý) z předposledního draftu eminentní zájem a mladý hokejista volání nejlepší soutěže světa vyslyšel.

"Do kempu dorazí Hertl připraven pobít se o místo v prvním týmu a šanci bude mít skutečně velkou. Zatím totiž ještě předčil veškerá očekávání," napsal pro nhl.com pravidelný dopisovatel Davis Harper.

Nezapomněl připomenout Hertlovu vydařenou loňskou sezonu, ve které s třiceti body vyhrál klubové bodování Slavie a v mladém věku byl hlavním tahounem pražského týmu. Díky své hokejové inteligenci, odhodlání a zdravé drzosti se propracoval i na mistrovství světa kde patřil k nejaktivnějším hráčům českého týmu.

Tabulka hokejových nadějí podle nhl.com:
1. Tomáš Hertl (centr)
2. Alex Stalock (brankář)
3. Matthew Nieto (pravé křídlo)
4. Matt Tennyson (obránce)
5. Freddie Hamilton (centr)

"Tenhle kluk umí podržet puk a neváhá se o něj taky poprat. Experti hlásí, že by se mohl objevit ve druhém útoku po boku Joe Thorntona, kde by nahradil vytrejdovaného Galiardiho," vysvětlil Harper.

Tak tedy 3.října San Jose proti Vancouveru - nezapomeňte se dívat.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud