4. září 2013 • 14:37

TOP 6! Tohle jsou nejhorší kontrakty letošního léta v NHL

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nová sezona je pomalu za dveřmi a ač je plno hráčů stále bez smlouvy, generální manažeři a fanoušci rekapitulují prázdninové posilování. V našem žebříčku se teď můžete podívat na šestku hráčů, jejichž konrakty svou hodnotou a délkou trvání mírně zarazily. Až v průběhu let příštích se ukáže, jestli se opravdu vydařily.



Tyler Bozak, centr - Toronto Maple Leafs (5 let - 21 milionů dolarů)

Tyler Bozak nebyl do NHL nikdy draftován, ale sny o nejlepší lize světa si vzít nenechal. Leafs si mladíka vychovali a udělali z něj kvalitního hokejistu do prvních dvou útoků, přesto do statutu hvězdy má zatím daleko. Už se mu ale podařilo podepsat víceletý kontrakt, který ho na pár let života zajistí. Přitom Bozakův nejlepší počin bylo 47 bodů ze sezony 2011/2012 (kdyby byla loňská sezona celá, pravděpodobně by si osobní rekord překonal) a jeho bilance - 42 za poslední čtyři ročníky také není úplně lichotivá. V Torontu doufají, že nezklame.

David Clarkson, pravé křídlo - Toronto Maple Leafs (7 let - 36,7 milionu)

Cestu do NHL si vydláždil pěstmi, brzy ale dokázal, že hokej jako takový mu není vůbec cizí. Devětadvacetiletého Clarksona do NHL také nikdy nedraftovali a ten tak musel nejdřív ukázat své kvality v AHL. Jako slušná střední váha dokázal pobavit diváky, čím dál více ale střílel i góly. Většinu sezon (v AHL i později v NHL) měl více gólů, než nahrávek a rok 2012 zakončil v dresu New Jersey třiceti góly. V poslední sezoně sbíral přesně 0,5 bodu na zápas.

Přesto nikdy nehrál v jiném dresu než v tom s logem Devils na prsou. Pokud se brzy neadaptuje na herní systém v náročném Torontu, které je mimochodem jeho rodným městem, v divoké kanadské atmosféře se uvaří.

VIDEO: Góly a rvačky - to je Clarkson

Ryane Clowe, levé křídlo - New Jersey Devils (5 let - 24,2 milionu)

Na trhu patřil letos k nejžádanějším hráčům a v New Jersey by měl nahradit právě Clarksona. Silový forvard Clowe patřil v San Jose dlouho k nedotknutelnému zboží, střílel góly a ničil protivníky. Šedesát bodů a k tomu deset bitek, to pro třicetiletého útočníka nebyl problém. V loňském ročníku se ale Clowe zasekl, v osmadvaceti zápasech za Sharks ani jednou neskóroval a připsal si 78 trestných minut a přišla výměna do New York Rangers.

Tam se Kanaďan prezentoval skvěle. Ve svém prvním zápase za nový tým dvakrát skóroval a připsal si nahrávku a celkem ve dvanácti utkáních nasbíral osm bodů. V New Jersey tedy musí pevně doufat, že poslední sezona byla pouze dočasným výpadkem.

VIDEO: Clowe zažil v dresu Rangers nový debut

Corey Crafword, brankář - Chicago Blackhawks (6 let - 36 milionů)

Na jaře vychytal kanadský gólman pro svůj klub Stanley Cup a objevil se také na soupisce Kanady v přípravném kempu na OH v Soči. Tak proč taková kritika? Crawford má za sebou zatím jednu pořádně vydařenou sezonu a ani ta nebyla úplně stoprocentní. Zásluhy na Stanley Cupu opravdu má, ale hodně těžil z výtečného týmu, který hrál před ním. Kolik gólů mu prošlo v play off přes lapačku, na to by prsty jedné ruky nestačily.

V základní části sice umí předvádět stabilní výkony, dvakrát už ale vyhořel v play off. Naposledy předloni s Phoenixem, kde šlo hned několik gólů na jeho vrub. Crawfordovi ještě v příští sezoně uplyne poslední rok končícího kontraktu (2,6 milionu), ale už během něj se uvidí, do jak velkého rizika se v Chicagu pustili.

Nathan Horton, pravé křídlo - Columbus Blue Jackets (7 let - 37,1 milionu)

Jeden z hrdinů posledního play off byl v dresu Bostonu naprosto nepostradatelný. První útok Bruins společně s Milanem Lucicem a Davidem Krejčím byl nejlepší útočnou formací play off. A v tom by právě mohl být problém. Horton není spasitel, na kterého se v Columbusu už roky čeká. Osmadvacetiletý útočník sice pravidelně sbírá okolo šedesáti bodů v sezoně a pro jeho rtuťovitou hru ho fanoušci zbožňují, je ale spíš hráčem do kombinace.

Proti obrovské smlouvě hovoří také fakt, že Horton relativně nedávno laboroval s otřesy mozku. Jeden těžký utrpěl v roce 2011 ve finále Stanley Cupu proti Bostonu, lehčí mu poničil předposlední sezonu. Co s ním udělá další možný tvrdý náraz - to nikdo neví.

Nashville Predators (Eric Nystrom, Matt Cullen, Viktor Stalberg, Matt Hendricks)

Žádné velké jméno a skoro 11 milionů z ročního rozpočtu je pryč. Eric Nystrom (přišel z Dallasu) a Matt Hendricks (Washington) jsou dva poctiví pracovníci a Predators se nebáli dvojici také pořádně zaplatit. První jmenovaný bude ročně pobírat 2,5 milionu a druhý 1,85 - navíc po čtyři roky.  Mattu Cullenovi, kterému brzy bude 37 let, nasypal Nashville 7 milionů dolarů na dva roky, a tak větší množství bodů mohou možná fanoušci týmu z Tennessee čekat pouze od Viktora Stalberga. Poslední vítěz Stanley Cupu s Chicagem přichází na 3 roky a ročně si přijde na 4 miliony dolarů. A také doufá, že naváže na předposlední sezonu, kdy vstřelil za Blackhawks 22 gólů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud