16. září 2013 • 09:36

Nešťastný start sezony pro Kleslu. Obránce odnesli na nosítkách

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český bek ve službách Phoenixu Rostislav Klesla si hned na začátku ročníku zažil nepříjemnou chvilku. Přípravný zápas proti předloňskému šampionovi z Los Angeles nechtěne opouštěl po tvrdém hitu na nosítkách. Zkušený hokejista má poraněný krk, ale brzy by měl být v pořádku. Na autora hitu Jordana Nolana pravděpodobně čeká suspendace.



Celá situace se odehrála v desáté minutě první třetiny. Stokilový Nolan podle svědků srazil českého hokejistu na zem s vystrčeným loktem a navíc s menším výskokem. Stav Klesly byl po střetu nejasný, podle serveru Fox Sports Arizona hýbal nohama, ale zbytek těla nereagoval.

"Ano, zdálo se mi, že náš hráč schytal pořádný úder do hlavy a jejich hráč si přitom povyskočil. Ale to není na mně, abych podobnou situaci soudil," řekl trenér Phoenixu Dave Tippett.

Všechny ale určitě potěšilo, když hokejista upoutaný na nosítka divákům při odjezdu z ledu ukázal zdvižený palec. Nepříjemně zraněný krk byl juniorskému mistrovi světa z roku 2001 ošetřen, ale Klesla se přesto musel vydat na lékařskou prohlídku do nemocnice.

Okamžitě po srážce se na ledě strhla menší mela. Účty za kamaráda jel vyřizovat Martin Hanzal a dvojice dostala okamžitě dvouminutový trest. To ale českému reprezentantovi nestačilo a jakmile oba kohouti vyjeli z lavice hanby, Hanzal se na Nolana znovu vrhl.

V tu chvíli ještě vyskočil ze střídačky domácí rváč Paul Bissonnette a Nolana chtěl zbušit. Do mely se ještě zapojil obránce Phoenixu Derek Morris a nová tvář Kings Daniel Carcillo a na ledě bylo veselo. Bissonnettovi by jeho počínání mohlo přínést kopu problémů, trest za opuštění střídačky totiž čítá deset utkání...

Zápas i na góly ovládlo mužstvo Coyotes, které i díky přihrávkám Vrbaty a Hanzala porazilo soupeře poměrem 4:2.

Phoenix - Los Angeles 4:2 (1:2, 2:0, 1:0)
Branky: 13. Szwarz, 22. Boedker, 38. Doan (Vrbata), 46. Yandle (Hanzal) - 1. Pearson, 3. Kozun.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud