8. října 2013 • 14:05

Jágr dal gól se "staříky". Jeho formaci v Devils je dohromady 227 let!

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pondělní střet Edmontonu a New Jersey byl v mnohém soubojem generací. Zkušenosti a rozvaha Devils proti mládí a dravosti Oilers. Když ve třetí minutě Jaromír Jágr otevřel skóre utkání, součet věku hráčů v bílém dresu na ledě (včetně brankáře) byl 227 let. Na druhé straně nastoupila pětka, jejíž souhrnný věk byl 159 let. Když si spočítáte rozdíl hádejte, k jakému číslu se dopracujete. Ano, je to 68 let...



Jaromír Jágr se na začátku utkání znovu postavil do první formace, tentokrát k české legendě a Patriku Eliášovi přibyl litevský veterán Dainius Zubrus a tato pětice obstarala v utkání několik důležitých momentů. V obraně byla potom zkušená dvojice Marek Židlický a kapitán Bryce Salvador a bráně superveterán Martin Brodeur. A šlapalo to! Podívejte se kdo je kdo z Jágrovy pětky.

Martin Brodeur, 41 let, brankář

Ve svých jedenačtyřiceti letech je nejstarším brankářem současnosti a každý další zápas, do kterého naskočí, protahuje několik rekordů NHL. Do nového ročníku najel slušně, občas mu sice proklouzl puk, který by ještě před pár lety chytil, dokázal ale také vytáhnout zákroky, které zachránily zápas. V bráně se bude střídat s mladým Schneiderem a bude zase perfektní.

VIDEO: Fantastický Brodeurův zákrok proti NY Islanders

Marek Židlický, 36 let, obránce

Start sezony zastihl kladenského odchovance ve skvělé formě. Z Čechů v barvách Devils je jednoznačně nejvíc vidět a stále bruslí jako zamlada. Nechybí na ledě při žádné důležité situaci a se třemi body se nachází na šestém místě v kanadském bodování mezi obránci.

VIDEO: Takhle se Židlický trefil v loňském roce proti Torontu

Bryce Salvador, 37 let, obránce

Kapitán Devils, to je defenzivní jistota. V NHL válel už v roce 2000, bodů sice nikdy moc nesbíral, neuhne ale před žádným soubojem a je také duší mužstva. Když například Mike Brown z Edmontonu vrazil v brankovišti do Brodeura a posléze se začal pošťuchovat s Markem Židlickým, okamžitě přijel, shodil rukavice a obávaného desperáta ztrestal sprškou ran.

VIDEO: Salvador pěstmi bránil Židlického

Jaromír Jágr, 41 let, útočník

Páteční duel s Islanders se mu sice nevydařil, ale to většině týmu. Proti Edmontonu se brzy prosadil a dostal důvěru i v poslední minutě během power play. Média ho chválí, až se rozehraje, bude hrozbou.

VIDEO: Trefa do sítě Oilers

Patrik Eliáš, 37 let, útočník

Zápas co zápas stále konstantně kvalitní výkon. Už několik let. Držitel několika klubových rekordů Devils k týmu patří stejně jako brankář Brodeur a je na něj spoleh. Noční utkání srovnal gólem v poslední minutě a stejně jako Jágr si do statistik připsal dva plusové body.

VIDEO: Eliáš srovnal proti Edmontonu v poslední minutě

Dainius Zubrus, 35 let, útočník

Jediný litevský hokejista historie v NHL nastavuje pro své možné následovníky vysokou laťku. Na svém kontě má přes tisíc zápasů a víc než 500 bodů a v lize bojuje už od roku 1996. I když je teď hodně ceněný pro své defenzivní schopnosti, stále je schopen nastupovat v první formaci.

VIDEO: Po Zubrusově střele padl první gól Devils v sezoně

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 10. • 03:30
Edmonton Oilers
Edmonton Oilers
5:4
ONLINE
8. října
03:30
New Jersey Devils
New Jersey Devils
Góly

Domácí: 45:43. Nugent-Hopkins, 49:28. Ference, 51:47. Perron, 53:30. Hall, 65:00. Eberle

Hosté: 02:59. Jágr, 08:01. Brunner, 24:34. Ryder, 59:07. Eliáš

Sestavy

Domácí: Labarbera – Ference, Schulzt J., Petry, Šmíd, Bělov, Schultz N. – Eberle, Nugent-Hopkins, Hall – Hemský, Gordon, Perron – Jakupov, Arcobello, Hamilton – Brown, Acton, Gazdic.

Hosté: Brodeur – Židlický, Salvador, Larsson, Greene, Harrold, Volčenkov – Jágr, Eliáš, Zubrus – Ryder, Zajac, Henrique – Brunner, Loktionov, Clowe – Bernier, Gionta, Carter.

Rozhodčí

Dwyer, Lee – Heyer, Sharrers

Stadion

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud