31. října 2013 • 22:37

Brankáře Varlamova zatkli. Určitě zaútočí znova, varuje přítelkyně

Autor: mto, ČTK, zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brilantní start Colorada Avalanche do nové sezony má první trhlinu. Ruský gólman Semjon Varlamov, který je v popředí většiny brankářských statistik soutěže, byl ve středu denverskou policií zatčen za domácí násilí a únos druhého stupně. Pětadvacetiletý brankář je v tuto chvíli ve vězení a v nejhorším možném případě mu hrozí trest odnětí svobody na 2 až 6 let.



Bývalý brankář Washingtonu strávil středeční noc ve vězení a až ve čtvrtek ráno se chystá předstoupit před soud. Podle listu Denver Post má také díky svému sportovnímu postavení celu sám pro sebe. Varlamov odmítl celou situaci komentovat.

"Vedení soutěže je informováno o současné situaci, ale odmítá cokoliv kometovat, dokud nebude znát přesné detaily toho, co se odehrálo," vysvětlil pro nhl.com ligový mluvčí.

Poškozenou je podle ruských médií Varlamovova partnerka Jevgenija Vavriňuková, ruská topmodelka žijící v Denveru. Podle jejích advokátů do ní Varlamov při hádce strčil, žena narazila do stěny a spadla na zem.

Ruská topmodelka vypověděla, že ji hokejista v hádce bil do prsou a vláčel za vlasy. Po incidentu byla převezena do nemocnice. "Když zaútočil jednou, určitě zaútočí i příště," napsala Vavriňuková na svém twitterovém účtu.

Varlamov ji prý napadl v opilosti. "Pil předtím od dvou odpoledne do šesti do rána. Nedokáže přestat. Když pije, změní se ve zvíře," citují modelku ruská média.

"Bojím se vrátit do Ruska, protože já i moji rodičce jsme začali dostávat výhrůžky. Nemůžu uvěřit tomu, že v Rusku stojí za Varlamovem. Doufám, že bude potrestán," uvedla Vavriňuková, která prý s brankářem žije rok a opustila kvůli němu práci v Hongkongu.

Varlamov vinu popírá. "Můj klient je úplně nevinný," uvedl jeho agent Paul Theofanous v prohlášení pro ESPN.

Zatčení své brankářské jedničky a mistra světa z roku 2012 zatím odmítá komentovat i vedení týmu Colorado Avalanche. Mluvit o nepříjemné události nechtěl ani trenér Patrick Roy.

Ten má sice v záloze ještě zkušeného veterána Jeana-Sebastiana Giguera, ale přesto má určitě starostí plnou hlavu. Varlamov totiž odstartoval ročník skvěle a z osmi utkání jen jednou prohrál.

Hejda o spoluhráči: Nikdy jsem neviděl, že by se rozčílil

Pro iSport.cz o tom krátce promluvil Jan Hejda, gólmanův spoluhráč z Colorada. „Byl jsem docela dost šokovaný, protože Varly je úplně pohodový kluk, který se dokáže v každé situaci ovládat. Je tichý, vůbec jsem si nedokázal představit, že by něco takového udělal, protože jsem ho neviděl za ty necelé tři roky se rozčílit. A když už se rozčílil, tak akorát prohodil nějaké ruské slovo v té jeho ruštině. Ale to bylo všechno... Že by měl nějaké záchvaty vzteku? To vůbec ne. Naprosto tichý kluk... Ani moc nemluví. Takže jsem z toho byl hodně překvapený..." říkal klíčový zadák Avalanche.

Jenom pro připomenutí, současný trenér a bývalý hráč Avalanche Patrick Roy byl a stále je také slušným bouřlivákem. Jeho manželka Michele na něj kvůli hrubému chování před třinácti lety také zavolala policii...

Semjon Varlamov a jeho snímek z policejní stanice.Foto Twitter: ryanparkerdp.com

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud