5. listopadu 2013 • 08:41

Vítězové z Chicaga navštívili Obamu. Může dělat popcorn ve Stanley Cupu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězům hokejového Stanley Cupu se každý rok nabízí pocta - mohou navštívit prezidenta Spojených států amerických v jeho úřadovně. Šampioni Chicago Blackhawks se do Bílého domu, oficiálního sídla a pracoviště amerického prezidenta, podívali toto pondělí. Nechyběl ani český obránce Michal Rozsíval, naopak velkou událost si musel nechat ujít Michael Frolík, jehož Winnipeg hrál proti Detroitu.



Ještě než došlo na setkání se čtyřiačtyřicátým prezidentem Spojených států, prošli si hráči Blackhawks Bílý dům a jeho zahradu a nezapomněli na dary. Jako poděkování za pozvání dovezli tradičně klubový dres se jmenovkou a tentokrát také malou specialitu, výrobník popcornu ve tvaru Stanley Cupu.

VIDEO: Proslov prezidenta k hráčům Blackhawks

Pak už došlo na setkání a na něj bude mít určitě plno příjemných vzpomínek především kapitán Jonathan Toews, kterého americký prezident vychválil jako pravého lídra. "Nevím, co jsem já dělal v pětadvaceti, ale tenhle kluk už jako kapitán mužstva vyhrál dva Stanley Cupy," řekl ve svém proslovu Obama.

Dvaapadesátiletý rodák z Honolulu mimo jiné nezakrýval radost z toho, že mohl přijmout jeden z chicagských klubů. Tedy z města, ve kterém studoval. "Od té doby, co jsem stanul v čele Spojených států, jsem přijal už mnoho sportovních klubů. Byly z Bostonu, New Yorku nebo Pittsburghu. Ale jediný byl z Chicaga, a to právě Blackhawks. A to hned dvakrát," řekl s úsměvem na tváři Obama a dal vzpomenout na vítězství Jestřábů v sezoně 2009/10.

Blackhawks jsou jediným týmem z Chicaga, který přivezl během vlády Baracka Obamy do Bílého domu trofej pro vítěze některé ze zámořských soutěží.
Blackhawks jsou jediným týmem z Chicaga, který přivezl během vlády Baracka Obamy do Bílého domu trofej pro vítěze některé ze zámořských soutěží.

Podporu prezidenta, kterou Obama rozhodně neskrýval ani během tažení klubu za Pohárem, Toews poté taky ocenil. "Všichni víme, že pan prezident je velký sportovní fanoušek a také hrdý obyvatel Chicaga. Podporval nás během play off a je skvělé mít teď možnost strávit den v Bílém domě," řekl pro nhl.com útočník, který se stal kapitánem týmu už ve dvaceti letech.

Podruhé v kariéře si návštěvu v Bílém domě zažil také slovenský útočník Marián Hossa, premiéra to byla pro Michala Handzuše i Michala Rozsívala. S tím si navíc prezident, jako s každým stojícím v první řadě, ihned po proslovu podal ruku. Tváře všech z týmu Chicaga neskrývaly nadšení.

"Pro mě tenhle den byl něčím, na co si jednou vzpomenu a řeknu si: Panejo, to fakt bylo něco," řekl trenér Joel Quenneville.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud