8. prosince 2013 • 11:25

Šílenec z Bostonu mlátil bezvládného soupeře. Toho odvezli na nosítkách

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mrazivou scénu nabídl úvod zápasu NHL mezi Pittsburghem Penguins a domácím Bostonem Bruins. Obránce hostujícího týmu Brooks Orpik byl povalen na led Shawnem Thorntonem, který následně bezvládně ležícímu hráči uštědřil několik ran do hlavy. Orpik byl převezen do nemocnice a do zápasu, ve kterém jeho spoluhráči padli 2:3, už nezasáhl. Krátce po utkání se však k týmu vrátil.



Situace se odehrála v čase 11:06 první třetiny a navázala na předchozí incident, při kterém pittsburský útočník James Neal trefil kolenem do hlavy Brada Marchanda. Jen pár okamžiků nato museli rozhodčí hasit vyhrocenou výměnu názoru právě mezi Orpikem a jedním z bostonských hokejistů.

V tu chvíli k hloučku přibruslil Thornton a stáhnul Orpika na led. Ležícího soupeře pak trefil pěstí do obličeje a zřejmě ho hned první ranou knokautoval. Útok však pokračoval ještě několik sekund, než Thorntona z jeho bezvládné oběti stáhli rozhodčí.

VIDEO | Thorntonův útok na Orpika

Orpik zůstal bez pohybu ležet na ledě a jeho kolegové k němu okamžitě přivolali lékařskou pomoc. Z ledu musel být obránce Penguins odvezen na nosítkách a následně byl převezen do nemocnice.

Thornton byl po zápase terčem oprávněné kritiky, sám se však za svůj atak omlouval. "Podívejte, cítím se hrozně. Rozhodně jsem nechtěl, aby to takhle dopadlo," přiznal. "Znám Brooksieho, během výluky jsme spolu trénovali, čas od času si napíšeme. Je mi strašně, tohle jsem nechtěl ani já, ani nikdo jiný."

"Bránit spoluhráče je moje práce. Ale vždycky jsem to dělal v mezích, nikdy jsem to nepřeháněl," řekl v pozápasovém rozhovoru šestatřicetiletý Kanaďan. "Je mi to líto, doufám, že je v pořádku. Prý není v bezvědomí a normálně mluví, za to jsem rád."

Orpik skutečně do nemocnice dorazil za plného vědomí, krátce po zápase byl dokonce propuštěn a vrátil se s týmem do Pittsburghu. Do nadcházejícího zápasu proti Torontu však podle klubového vyjádření nezasáhne.

"Bude to projednávat disciplinárka, udělal jsem chybu, sám to dobře vím. Můžu jen říct, že jsem nechtěl, aby se něco takového stalo. Je mi hrozně, celý zápas jsem se cítil strašně," dodal kajícně Thornton.

V zápase s Bostonem nemohl obránce Pittsburghu Brooks Orpik nemohl opustit led po svých
V zápase s Bostonem nemohl obránce Pittsburghu Brooks Orpik nemohl opustit led po svých

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud