23. prosince 2013 • 12:00

3 góly z 5 střel, kritika od trenéra. Přijde Mazanec o místo?

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od prohry Nashvillu s Montrealem uplynul více než den, Marka Mazance ale možná tíží doteď. Český gólman odchytal proti Canadiens nejhorší zápas v NHL, kapituloval třikrát z pěti střel a byl vystřídán. Po zápase ho ostřejšími slovy počastoval i trenér Barry Trotz.



MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 12. • 01:00
Nashville Predators
Nashville Predators
3:4
ONLINE
22. prosince
01:00
Montreal Canadiens
Montreal Canadiens
Góly

Domácí: 31:51. Bourque, 38:09. Spaling, 53:40. Weber

Hosté: 11:30. Subban, 13:20. Pacioretty, 14:37. Plekanec, 61:43. Desharnais

Sestavy

Domácí: Mazanec (od 15. Hutton) – Weber, Josi, Ellis, Klein, Jones, Ekholm – Nystrom, Fisher, Stalberg – Bourque, Cullen, Smith – Spaling, Legwand, Hornqvist – Wilson, Gaustad, Hendricks Trenér: Barry Trotz.

Hosté: Price (Budaj) – Markov, Subban, Boullion, Jemelin, Murray, Diaz – Galchenyuk, Plekanec, Gionta – Pacioretty, Desharnais, Gallagher – Bourque, Eller, Briere – Moen, Prust, Bournival Trenér: Michel Therrien.

Rozhodčí

O'Halloran, Morton – Shewchyk, Racicot

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Návštěva

16095 diváků

V domácí Bridgestone Areně vydržel Mazanec v brance necelých patnáct minut, než ho gólem na 3:0 vyhnal na střídačku Tomáš Plekanec. Náhradní brankář Hutton se chytil, zlikvidoval 19 pokusů Montrealu a Predators tříbrankové manko vymazali.

Nakonec Nashville podlehl 3:4 v prodloužení a zaznamenal třetí prohru v řadě. Mazanec tak jen marně vzpomíná na formu z listopadu, kdy vychytal pět výher z šesti zápasů a jen v jednom utkání inkasoval více než dva góly.

Pak ale přišla série pěti porážek a obavy o místo v sestavě, pod posledními třemi výhrami Predators je podepsán Hutton.

"Když se ohlédnu za první třetinou, nehráli jsme v ní špatně. Bohužel nás vůbec nepodržel nás brankář," glosoval pro nhl.com roztrpčený trenér Predators Barry Trotz.

VIDEO: Podívejte se na Mazancovu hororovou třetinu

"Rozhodně to nebyl Mazův večer, příště musí být lepší," pokračoval kouč Nashvillu, kterému se na tiskové konferenci hledala pozitiva jen těžko. "Zápas jsme nezabalili, což ostatně v naší situaci, kdy potřebujeme každý bod, ani jinak být nemohlo. Příště musíme hrát celý zápas, povedená dvacetiminutovka je málo," dodal jednapadesátiletý kouč, který už netrpělivě vyhlíží návrat jedničky Pekky Rinneho.

Finská hvězda měla být k dispozici už na zápas s Montrealem, lékaři ale návrat pozdrželi. Bakteriální infekce v Rinneho boku si vyžádá ještě 14 dní, informují klubové stránky.

Dva týdny tak má Mazanec na to, aby trenéra přesvědčil, že je lepší ne Hutton, horší z dvojice poputuje na farmu do Milwaukee. Server nhl.com ale přispěchal ještě s jedním scénářem, Predators by údajně mohli angažovat Ryana Millera z Buffala, nebo anaheimského Jonase Hillera.

Jak by Mazanec se svou aktuální formou zvládl konkurovat pravděpodobným účastníkům olympijského turnaje v Soči, zůstává otázkou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud