6. března 2014 • 14:50

Krutá NHL. Nováčka v brance Montrealu zesměšnilo plexisklo

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nervozitou ani nemohl dospat. První start v NHL po dvou letech, navíc proti nejlepšímu týmu soutěže. Brankář Montrealu Dustin Tokarski zápas s Anaheimem zvládl, vychytal výhru 4:3 po nájezdech, inkasoval ale možná nejkurióznější gól sezony.



MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 3. • 04:10
Anaheim Ducks
Anaheim Ducks
3:4
ONLINE
6. března
04:10
Montreal Canadiens
Montreal Canadiens
Góly

Domácí: 27:08. Jackman, 29:07. Beauchemin, 38:11. Winnik

Hosté: 08:23. Gionta, 12:36. Pacioretty, 39:24. Gallagher, . Markov

Sestavy

Domácí: Hiller (Andersen) – Beuachemin, Lindholm, Lovejoy, Fowler, Allen, Sbisa – Palmieri, Getzlaf, Perry – Beleskey, Bonino, Selänne – Winnik, S. Koivu, Cogliano – Maroon, Slifverberg, Jackman

Hosté: Tokarski (Budaj) – Gorges, Subban, Markov, Jemelin, Murray, Tinordi – Pacioretty, Desharnais, Gallagher – Galchenyuk, Plekanec, Gionta – Bourque, Briere, Weise – Moen, White, Parros

Rozhodčí

Hasenfratz, Rooney – Wheler, Galloway

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

17 174 diváků

Krátce před polovinou utkání hrál Anaheim přesilovou hru a obránce Ducks Francois Beauchemin nahodil puk z vlastní poloviny na tvrzené sklo. O pár vteřin později vyprodané Honda Center vybuchlo nadšením a slavilo vyrovnání na 2:2.

Puk se po odrazu od plexiskla dokutálel za brankovou čáru. "Udělal jsem chybu, měl jsem zůstat v brance a nikam nejezdit," kál se pro nhl.com Tokarski, který se v NHL objevil po více než dvou letech. Navázat na výkony v Tampě, za kterou odchytal v sezoně 2011/12 pět zápasů, mu umožnilo zranění jedničky Careyho Price.

Podívejte se na nejkurióznější gól sezony

"V zápise o utkání se píše, že plexisklo bylo špatně nasazené, takže pochybili pořadatelé, ne já," smál se čtyřiadvacetiletý Kanaďan.

Na úsměvy měl Tokarski nárok, v zápase zlikvidoval 39 střel a v nájezdech chytil čtyři ze šesti pokusů. V poslední sérii na něj nevyzrál finský veterán Saku Koivu a Andrej Markov na druhé straně rozhodl. Na brankáře, který se původně měl choulit pod dekou na střídačce, dobrý výkon.

O svém startu se totiž Tokarski dozvěděl až při ranním rozbruslení, kde si ho sobě zavolal kouč Michel Therrien. Plánovaný první brankář Peter Budaj se cítil unavený a trenér se rozhodl ho pošetřit.

"Byl to pro mě fičák. Chtěl jsem se po obědě uklidnit spánkem, ale moc jsem se neprospal, tak jsem byl nervózní," přiznal pro nhl.com Tokarski, kterého po utkání chválil i brankář Anaheimu Jonas Hiller.

"Byl dobrý. Podobné góly občas dostaneme všichni, pro nás je ale trošku smutné, že dokážeme využít přesilovou hru jen takovýmto náhodným způsobem," posteskla si švýcarská jednička Ducks.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud