12. března 2014 • 09:00

Jágr: Recept na úspěch? Bruslit, i když to bolí. Jak říkal můj táta

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna střela, jeden gól. A zrovna ten rozhodující. Jaromír Jágr stále dokazuje, že je pro New Jersey nepostradatelný. V duelu s Philadelphií, kde po svém návratu do NHL z Ruska také působil, navíc přihrál i na první gól a řídil vítězství Devils 2:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 3. • 00:10
Philadelphia Flyers
Philadelphia Flyers
1:2
ONLINE
12. března
00:10
New Jersey Devils
New Jersey Devils
Góly

Domácí: 20:47. Grossmann

Hosté: 07:56. Zajac, 47:42. Jágr

Sestavy

Domácí: Mason (Heeter) – Coburn, Timonen, Grossman, Streit, L. Schenn, MacDonald – Voráček, Giroux, Hartnell – Simmonds, B. Schenn, Lecavalier – Read, Couturier, Downie – Raffl, Hall, Rinaldo

Hosté: Brodeur (Schneider) – Fayne, Greene, Židlický, Salvador, Merrill, Volčenkov – Jágr, Zajac, Ruutu – Eliáš, Henrique, Clowe – Ryder, Zubrus, Brunner – Bernier, Gionta, Carter

Rozhodčí

Kowal, Lemelin – Cherrey, Heyer

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Návštěva

19 967 diváků

Stav zápasu byl od začátku druhé třetiny vyrovnaný, když po asistenci Jakuba Voráčka srovnal Nicklas Grossman. Jenže v závěrečné části zaúřadoval český démon s číslem 68.

Devils zatlačili soupeře v jeho obranném pásmu, Marek Židlický vyvezl puk z rohu a zadovkou našel před brankou Jágra , který na bližší tyči doslova přetlačil obránce Streita a nadvakrát dostal puk za záda gólmana Masona.

VIDEO | Podívejte se na Jágrův rozhodující gól

 

„Byli jsme v útočném pásmu snad třicet vteřin,“ popisoval svou trefu Jágr. „Všechno, co musíte v takovou chvíli dělat, je vydržet bruslit. I když jste unavení, musíte dál bruslit, ať se děje, co se děje. Vím, jak je těžké bránit někoho, kdo vám v obranném pásmu stále bruslí a vy už jste unavení,“ vysvětlovala osmašedesátka svou útočnou strategii.

„To mi vždycky říkával můj táta: v útočném pásmu musíš být pořád v pohybu. A přesně to ( Židlický ) udělal. Vždycky se otevře nějaký prostor, přijde nějaká dobrá akce… A to se taky stalo,“ pochvaloval si Jágr rozhodující akci zápasu.

Jágr dal už svůj 21. gól v sezoně a díky asistenci to byl jeho 17. duel, ve kterém dosáhl minimálně na dva body, navíc bodoval už čtvrtý zápas po sobě. „Hraju o hodně víc, než před tím,“ pochvaluje si dvaačtyřicetiletý útočník, jehož průměrný čas na ledě přesahuje 19 minut.

„Myslím, že mám o trochu větší roli než tenkrát tady ve Philadelphii… Musíte chytit šanci za pačesy. Ale tu šanci taky nejdřív musíte dostat. Já jsem dostal šanci hrát a teď je to jen na mě. Je to výhoda a já ji využil,“ dodal Jágr.

Jaromír Jágr slaví s Tuomem Ruutuem svou vítěznou branku proti Philadelphii Flyers
Jaromír Jágr slaví s Tuomem Ruutuem svou vítěznou branku proti Philadelphii Flyers

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud