Zdeněk Janda
27. března 2014 • 16:54

Židlický o Kladnu: Věřím, že to kluci vyválčí a extraligu zachrání

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NEW JERSEY | Jako kladenský patriot na dálku sleduje snahu Rytířů o záchranu v extralize. A říká: „Držím jim palce. A určitě věřím, že to zvládnou!“ Obránce Marek Židlický, pilíř defenzivy klubu New Jersey Devils, ale nebyl nadšený z toho, že kladenský tým první utkání s Mladou Boleslaví včera prohrál 1:6. „To neměl radost nikdo, kdo fandí klubu… Ale i tak věřím, že to celkově kluci zvládnou!“



V minulé sezoně v dresu Rytířů během výluky válel. Klub se v jednu chvíli vyhříval v čele extraligy. Jenže teď je to úplně jiný příběh. Mužstvo bojuje o to, aby se vůbec v extralize udrželo.

„Kluci musejí zabrat, aby se to povedlo. Nechci to ale na dálku nijak víc hodnotit, nebo radit, přeci jenom u toho nejsem. Určitě to ale sleduju, o výsledky se zajímám,“ tvrdí Židlický, který se o Kladnu baví i s Jaromírem Jágrem, majitelem Rytířů.

SESTŘIH: Baráž o hokejovou extraligu, Ml. Boleslav - Kladno 6:1
Video se připravuje ...

To, že by Rytíři sestoupili, si vůbec nechce připouštět. „To by bylo hrozné. Pro klub, hráče, ale i fanoušky. Ale o tom se nebavme. Věřím, že to kluci vyválčí,“ dodal přesvědčivě Židlický, aktuálně nejlepší český zadák v NHL.

Nechce ani rozebírat to, co s mužstvem může udělat včerejší vysoká porážka s Mladou Boleslaví. „Může je to nakopnout. Snad je to nesrazí... Víc to ale nechci hodnotit, těžko teď k tomu něco víc říkat než to, že věřím, že to všechno dobře dopadne," dodal Židlický před nočním utkání jeho Devils s Phoenixem.

Za něj hraje i útočník Radim Vrbata, jenž v baráži přeje úplně někomu jinému... Mladé Boleslavi, kterou spoluvlastní. „Uděláme maximum, aby to vyšlo. Tým jsme oproti loňsku posílili, snad to klapne," řekl Vrbata.

Rozhovor s Radimem Vrbatou o baráži čtěte v zítřejším vydání deníku Sport

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud