22. dubna 2014 • 09:27

Hejda nestačil zírat. Granlund ho vyškolil a rozhodl v prodloužení

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že má Mikael Granlund ultrašikovné ruce, to se moc dobře ví už od roku 2011, kdy v dresu Finska rozhodl na hokejovém MS florbalovým gólem utkání s Ruskem. Teď svou drzost a techniku předvádí v NHL v dresu Minnesoty a naposledy si ji hodně zblízka mohl prohlédnout obránce Jan Hejda ve službách Colorada.



Zkušený český obránce stíhal severského technika co to šlo, ale nevyšlo to. Snažil se mu puk vypíchnout, nadzvednout hokejku, přimáčknout ho na mantinel, ale Granlund všechno ustál a nakonec ještě rozhodl.

Ze své trefy ale dvaadvacetiletý hokejista, který v utkání na bránu vystřelil celkem sedmkrát, nedělal žádnou velkou vědu. "Když chcete v play off vyhrávat, musíte chodit před bránu," vykládal novinářům po utkání rodák z Oulu. "Jen jsem viděl volný prostor a snažil jsem se ho využít," řekl skromně Granlund o své první trefě ve vyřazovacích bojích NHL v kariéře.

Svého svěřence po utkání hodně vychválil domácí kouč Mike Yeo, kterého způsob, jakým Granlund dosáhl vítězné trefy, vůbec nepřekvapil. "Odmalička byl šikovný a byl tímpádem terčem pro soupeře. Proto se nebojí chodit do míst, kde to bolí. Moc dobře ví, co a jak tam má dělat," vykládal pro oficiální klubové stránky Yeo.

Minnesotě se poprvé v sérii podařilo zastavit elitní útok soupeře ve složení Stastny-Landeskog-MacKinnon, který si v prvních dvou duelech série připsal dohromady 17 bodů. A hned z toho byla výhra. Wild přestříleli Avalanche v poměru 46-22 a aktivitu domácího mužstva pochválil i trenér soupeře Patrick Roy.

"Dnes byli lepší a byla z nich cítit větší chuť, než z nás. Naše mužstvo držel ve hře hlavně brankář Varlamov," chválil autora 45 zákroků Roy.

Čtvrtý duel série je na programu v noci ze čtvrtka na pátek.

MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 4. • 01:15
Minnesota Wild
Minnesota Wild
1:0
ONLINE
22. dubna
01:15
Colorado Avalanche
Colorado Avalanche
Góly

Domácí: 65:08. Granlund

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kuemper (Bryzgalov) – Brodin, Suter, Spurgeon, Scandella, Prosser, Stoner – Coyle, Koivu, Moulson – Pominville, Granlund, Parise – Niederreiter, McCormick, Heatley – Fontaine, Haula, Cooke

Hosté: Varlamov (Giguere) – Johnson, Hejda, Guenin, Barrie, Benoit, Holden – MacKinnon, Stastny, Landeskog – Parenteau, O'Reilly, McGinn – McLeod, Talbot, Cliche – Carey, Malone, Bordeleau

Rozhodčí

Watson, St. Pierre – Heyer, MacPherson

Stadion

Xcel Energy Center, St. Paul

Návštěva

19 221 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud