23. dubna 2014 • 14:01

Voráček vyhrál souboj vlasáčů! Ukázkově zbil Švéda Hagelina

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

U hrazení se do soupeře zaklesl, pak shodil rukavice, levou rukou si ho chytil za límec dresu a pravačkou mu párkrát ukázkově naložil. Kdyby Jakub Voráček nepatřil mezi lídry útoku Philadelphie, klidně by se mohl živit jako bitkař. Předvedl to ve třetím utkání série play off proti rivalům z New York Rangers, kdy srovnal Švéda Carla Hagelina.



Flyers nakonec padli 1:4 a na zápasy prohrávají 1:2. Ze šesti gólů, které zatím dali, padl jediný za rovnovážného stavu. Jeho autorem byl právě Voráček . V 18. minutě třetího duelu nahrál na jedinou trefu svého mužstva Martinu Streitovi. Zhruba v polovině zápasu se snažil nakopnout svůj tým i jiným způsobem. Hattrick Gordieho Howea za branku, asistenci a rvačku si Voráček jaksi rozložil do víc zápasů…

„Seknul mě přes nohu, potom jsme se chytli jeden druhého a za chvíli byli v sobě. Pak jsem měl najednou dres přes hlavu. V zápalu boje se přihodí různé věci. S tím musíte počítat a pokud k tomu dojde, musíte se bránit a bojovat za svůj tým,“ řekl 25letý Hagelin švédskému deníku Aftonbladet.

Voráček podobně vlasatého soka na body porazil, i když čároví rozhodčí se mezi oba bijce vklínili poměrně brzy. Ale tohle v zápase nebylo stejně rozhodující, Flyers třetí zápas nakonec ztratili. „Jejich první útok  nám dal dva góly, až potom se nám dařilo ho uhlídat, jenže bylo pozdě. Příště se musíme polepšit,“ narážel Voráček na výkon elitní formace Rangers ve složení Nash – Stepan – St. Louis.

Český útočník, ani Hagelin nejsou žádní ranaři. Švédský útočník je znám především jako skvělý bruslař. A ani si přesně nevybavoval, kdy se naposledy popral. Před příchodem do NHL hrál na americké univerzitě a tam jsou bitky zakázané. Ale vzpomněl si, že na Čechy míval pifku. „Bylo mi asi patnáct. Stávalo se skoro na každém turnaji, že když jsme hráli proti Čechům, skoro pokaždé jsme se rvali. Ale tam jsme ještě nosili o je tak dávno, že se to nepočítá,“ usmíval se Hagelin.

Voráček soka na body porazil, i když čároví rozhodčí se mezi oba bijce vklínili poměrně brzy
Voráček soka na body porazil, i když čároví rozhodčí se mezi oba bijce vklínili poměrně brzy

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud