15. července 2014 • 18:59

Pastrňák bude bojovat o NHL! S Bostonem podepsal na tři roky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osmnáctiletý hokejový útočník David Pastrňák podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu s Bostonem, který jej letos draftoval v prvním kole jako celkově 25. hráče. Opora stříbrné reprezentace na dubnovém mistrovství světa hráčů do 18 let tak bude již letos usilovat o prosazení v zámořské NHL.



"Davidovi se vydařil nováčkovský kemp, podle informací, které máme, na něm vypadal velmi dobře. Boston tak chce vidět, jak bude vypadat na klasickém velkém kempu v září. Tam se rozhodne. Stále je možné, že se pak vrátí do Švédska," řekl ČTK hráčův zástupce Aleš Volek ze společnosti Alvo sports management.

Bruins řeší, jak na pravém křídle zacelí mezeru po odchodu Jaromea Iginly. S ohledem na prostor pod platovým stropem potřebují navíc ušetřit na nákladech a i proto se otevírá šance před Pastrňákem. Generální manažer Peter Chiarelli v rozhovoru pro list Boston Herald tuto variantu nevyloučil, ale zároveň byl při volbě svých slov velmi opatrný.

"Teprve uvidíme, co se stane, nikdy nevíte. Nerad bych na jeho ramena nakládal příliš těžké břímě. Ale byl dobrý," podělil se Chiarelli o své dojmy po skončení týmového kempu mladých hráčů. "Když jsem ho tak viděl, napadlo mě, že bych se na něho měl podívat znovu a pořádně," připustil Chiarelli.

Určité váhání a rozpaky u něho vyvolává především Pastrňákova hmotnost. S necelými 80 kilogramy mu hodně schází do nijak vysokého, ale urostlého bijce Iginly, který je však zároveň skvělým střelcem.

"David je ale šlachovitý a silný. Navíc je opravdu mladý. Jeho rychlost a zručnost, to vše by dávalo smysl. Ale hodit do vody někoho v tomto věku a s touto váhou..." přemítal nahlas Chiarelli. "Už tu ale také byli hráči, kteří to zvládli. Bylo by pěkné, kdyby to vyšlo, ale opravdu teprve uvidíme," doplnil Chiarelli.

Rodák z Havířova působí od roku 2012 ve švédském Södertälje, kde měl podle původních informací hrát v nadcházející sezoně. V druholigovém klubu se již před rokem prosadil do seniorského A týmu a má platný kontrakt i na další sezonu. Podle smlouvy mezi evropskými federacemi a kanadsko-americkou soutěží však do 15. července mohou letos draftovaní hráči odejít do zámoří.

 

Pastrňák v rozhovoru s redaktorkou Boston Bruins TV.
Pastrňák v rozhovoru s redaktorkou Boston Bruins TV.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud