17. července 2014 • 04:20

Hemský? Není takový, jako dřív, ale Dallasu má co dát, píší v zámoří

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po krátké štaci v Ottawě změnil český hokejista Aleš Hemský působiště znovu. Dohodl se s Dallasem na roční smlouvě. Kvůli častým zranění má sice o něco horší pozici, v zámoří však věří, že pokud mu zdraví během sezony vydrží, bude platnou posilou.



Během minulé sezony opustil Aleš Hemský své dlouholeté působiště v Edmontonu. Tam se mu totiž poslední roky i kvůli častým zranění vůbec nedařilo a změna mu přinesla konečně klid.

Během 20 zápasů v novém týmu si připsal 17 bodů. I když Ottawa nedokázala postoupit do play off, hrál Hemský skvěle.

V Edmonton Journal se novináři shodli, že za půl roku v Ottawě udělal obrovský pokrok a byl mnohem lepší, než v posledních třech letech v Edmontonu.

Americký server bleacherreport.com pak opět vychvaluje jeho umění: "Je rychlý, dobře bruslí a má skvělé přihrávky. Není hráčem, jakým býval dřív, ale v Ottawě všem ukázal, že má hokeji co nabídnout, je to dobrý hokejista."

A co se musí sejít, aby v Dallasu mohl opět podávat své nejlepší výkony? "Důležité je, aby byl v lajně s kvalitními hráči. S Michálkem a Spezzou mu to vyhovovalo, doplňovali se vzájemně. Teď to chce najít podobné typy. Hemský nikdy nebyl žádným extra střelcem, ale pokud zůstane zdravý, může týmu hodně nabídnout. Jeho přihrávky jsou prostě excelentní."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud