12. srpna 2014 • 10:56

Jednička draftu NHL Ekblad má po sestřelu českého beka otřes mozku

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Klok, tik tok. Vítej ve velkém hokeji, hochu. Kanadský zadák a jednička letošního draftu Aaron Ekblad má otřes mozku, jeho stav však není vážný. Úraz utrpěl při přátelském utkání proti české dvacítce hraném minulý týden v Montrealu. Ukázkovým „stromem“ ho šest minut před koncem vyřadil ze hry obránce Lukáš Klok.



Rána přišla ve chvíli, kdy Ekblad nahazoval puk do útočného pásma. O deset centimetrů menší Klok ho těsně za modrou čárou poslal nekompromisně k ledu. Kanaďan pak odvrávoral do kabiny. Zpočátku se mlžilo ve stylu zranění horní části těla, teď už je jasno.

Na Floridě, která si 18letého beka vybrala, však zachovávají klid. Nováčkovský kemp začíná v polovině září a do té doby by měl Ekblad být zase v pořádku. Jeho šance, že se prosadí do sestavy Panthers, jsou přitom dost velké.

„Po zbytek přípravného období budeme podrobně monitorovat Aaronovo zdraví. Očekáváme, že bude připravený,“ uvedl v oficiálním prohlášení generální manažer Dale Tallon. „Probírali jsme to s vedením kanadského celku a dohodli se na tom, že Aaron z preventivních důvodů vypustí zbytek přípravy.,“ dodal klubový boss.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud