17. října 2014 • 09:49

Sekáčův první gól v NHL: Táta v euforii křičel na tribuně!

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Konečně se dočkal gólu a vybral si pro to Jiří Sekáč parádní příležitost. První domácí zápas svého Montrealu. Duel s Bruins (6:4). Nemůžete udělat víc, abyste si získali fanoušky slavných Canadiens. A také nemůžete jako hokejista udělat víc pro svého otce, který je přímo na tribuně.



Ten chlapík přitáhl záběry všech kamer, tak velká byla jeho euforie. Nadšený křik, pumpování rukama nahoru dolů. Byl to Jiří Sekáč senior slavící první zásah svého kluka ve slavné NHL. Pěkná podívaná i z něj je teď hvězda frankofonního města.

VIDEO: Radost otce Jiřího Sekáče z prvního gólu svého syna v NHL

„Už mi to ukazovali,“ smál se šťastný střelec po duelu. „Obvykle bývá nabručený, tentokrát měl lepší náladu,“ žertoval. Ve svém pátém utkání ve slavné lize se prosadil šikovnou dorážkou a rozhodně se mu ulevilo, že čekání je u konce. Navíc před zraky jeho nejbližších.

„Víte, celá moje rodina pro mě moc znamená. Neustále mě podporují, právě díky nim jsem teď tady a můžu hrát NHL. Je úžasné, že mohli vidět můj první gól. Předpokládám, že táta minulých pět dní vůbec nespal nervozitou,“ usmíval se bývalý forvard pražského Lva.

VIDEO: Sekáč srovnal proti Bostonu na 3:3

Sám se snažil své příbuzné v aréně najít, ale nepodařilo se. Ono taky v ochozech bouřilo 21 273 fanoušků, to se pak jednotlivci hledají těžko. Nevadí, dvaadvacetiletý forvard bude mít navždy video nahrávku jejich radosti a stejně tak v paměti i chvíli, kdy skóroval.

„Tohle je jeden z nejlepších momentů mé kariéry. Pořád se musím usmívat, nejde to zastavit,“ vyprávěl o svých pocitech. Těžko popsat, co všechno cítím,“ vysvětloval.

Jasno měl o tom, komu svou branku číslo jedna věnuje. „Děda dnes slaví 70 let, takže především jemu,“ říkal před zámořskými žurnalisty.

Jeho rodina se po čtvrtečním klání úctyhodně rozrostla. Patří do ní desetitisíce příznivců slavné organizace, kteří získali nového miláčka.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud