18. října 2014 • 09:24

Vrba-ta-ta. Je skutečně dobrý, chválí zabijáka po další trefě Sedinové

Autor: jab, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrají, jako by se spolu od malička proháněli na rybníku. Radim Vrbata po přesunu z Phoenixu vyplnil volné místo v útoku bratrů Sedinových a Vancouver, který se v loňském roce musel obejít bez play off, šlape. Ze tří zápasů vyrýžoval tři výhry a Vrbata tři přesné zásahy.



Naposledy se český útočník trefil v nočním vítězném zápase na ledě Edmontonu. Našel si své místo u pravé tyče, kde ho přesným pasem vyzval Daniel Sedin. Rodák z Mladé Boleslavi zacílil a ve 36. minutě poslal Canucks do vedení. Na bombu pod břevno do té doby fantastický Ben Scrivens nedosáhl.

"Je to o načasování a schopnosti být ve správný čas na správném místě. Pokud to budu dělat, vím, že mě najdou. Jako dneska. To byla nádherná přihrávka," pochvaloval si Vrbata spolupráci s ryšavými švédskými dvojčaty.

VIDEO: Podívejte se na Vrbatovu třetí trefu v sezoně

Statut třetí hvězdy utkání si Vrbata pojistil 15 vteřin před koncem utkání při power play soupeře, kdy gólovou asistenci Danielu Sedinovi vrátil. Celkem už za zelenomodré barvy nasbíral pět bodů za tři góly a dvě přihrávky. Dvě z jeho branek navíc byly vítězné.

"Pomáhá nám. Hodně střílí a tím pro nás otevírá nové možnosti. Je to pravák, což nám dodává další výhodu. Je skutečně dobrý," vysekl českému parťákovi po výhře 2:0 kompliment Daniel Sedin.

Ke třetímu vítězství Canucks v sezoně přispěla vydatnou měrou i další předsezonní posila Ryan Miller. Americký gólman zastavil 28 střel soupeře a připsal si první čisté konto v novém ročníku.

"Moc to pro mě znamená. Vždy chcete získat první nulu co nejrychleji. Stejně tak mám radost, že jsme po té dlouhé pauze (Canucks naposledy hráli v sobotu) nevypadli z rytmu," glosoval Miller.

Radim Vrbata v tomto případě na brankáře Edmontonu Bena Scrivense nevyzrál
Radim Vrbata v tomto případě na brankáře Edmontonu Bena Scrivense nevyzrál

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud