5. listopadu 2014 • 11:15

Voráček proti Oilers dvakrát skóroval a rozjel sezonu na 123 bodů

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zařídil pro svou Philadelphii pohodový zápas. Dvakrát v první třetině hokejista Jakub Voráček skóroval a jeho tým si proti Edmontonu došel pro výhru 4:1. Pro českého útočníka to byly v této sezoně body číšlo 17 a 18 a stále tak vylepšuje svůj nejlepší ligový start kariéry.



Chytrá otočka zpoza branky pak umístěná střela. Na dva různé způsoby se dokázal prosadit Jakub Voráček v noci na středu. A statistiky hovoří jasně. Pokud by udržel své současné tempo do konce ročníku, nasbíral by 123 kanadských bodů. Hezké to číslo.

VIDEO: První Voráčkův gól

„Ale teď máme za sebou jenom dvanáct zápasů. Užívám si svou formu, ale zároveň bych ji nerad přeceňoval,“ usmíval se pětadvacetiletý borec. „Cítím se být na ledě rychlejší a to mi pomáhá,“ zopakoval pro zámořské žurnalisty, v čem se oproti letům minulým zlepšil.

VIDEO: Rozhovor s českým útočníkem

Stejně to vidí i jeho trenér Craig Berube. Právě on svému svěřenci nakázal přes léto zhubnout. Vyplatilo se. „Teď má sílu i do třetí třetiny, vůbec není unavený,“ pochvaloval si po duelu s Oilers nejproduktivnějšího muže své soupisky.

VIDEO: Druhý Voráčkův gól v zápase

Jeho aktuální bilance je pět branek a třináct asistencí. Pouze o jeden bod je před ním kapitán Pittsburghu a lídr kanadského bodování ligy Sidney Crosby (7+12).

Kanadské bodování NHL:
1. Crosby (Pittsburgh) - 19 bodů (7+12)
2. Voráček (Philadelphia) - 18 bodů (5+13)
3. Kessel (Toronto) - 16 bodů (6+10)
4. Malkin (Pittsburgh) - 16 bodů (5+11)
5. Perry (Anaheim) - 15 bodů (11+4)

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 11. • 01:00
Philadelphia Flyers
Philadelphia Flyers
4:1
ONLINE
5. listopadu
01:00
Edmonton Oilers
Edmonton Oilers
Góly

Domácí: 03:59. Voráček, 16:04. Voráček, 24:09. Bellamare, 32:03. L. Schenn

Hosté: 29:54. Nugent-Hopkins

Sestavy

Domácí: Mason (Emery) – Grossman, Streit, Del Zotto, Schultz, Colaiacovo, L. Schenn – Raffl, Giroux, Voráček – Umberger, Lecavalier, Simmonds – B. Schenn, Couturier, Read – Rinaldo, Bellemare, Vande Velde.

Hosté: Fasth (Scrivens) – Marinčin, Petry, Nikitin, Schultz, Klefbom, Fayne – Pouliot, Nugent-Hopkins, Eberle – Purcell, Arcobello, Perron – Hendricks, Draisaitl, Jakupov – Acton, Gordon, Joensuu.

Rozhodčí

L'Ecuyer, McCauley – Lazarowich, McElman

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud