Martin Tomaides
7. listopadu 2014 • 13:18

Tučňáci zaútočili na Pavelce. Českého brankáře pomstil Trouba

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Tak tohle byla zábava," zhodnotil krátce utkání Winnipegu s Pittsburghem útočník Brandon Sutter, jenž hájí barvy Penguins. Otočené skóre, perfektní gólmanské zákroky na obou stranách a do toho dusná atmosféra. V zápase, který vyhrál tým Sidney Crosbyho 4:3 po samostatných nájezdech rozdali rozhodčí 102 trestných minut a terčem útoku se stal i Ondřej Pavelec.



Ve Winnipegu si zatím užívají luxusní hokejový podzim. Jets hrají nad očekávání dobře, nemají potíže popasovat se s těmi nejsilnějšími soupeři a mohou se opřít o znovuzrozeného Ondřeje Pavelce, na kterého se hrne chvála ze všech stran. A když se ke gólům a vyvedeným hokejovým momentům přidají ještě nějaké ty emoce, to je pak panečku v hale veselo.

"Musím říct, že z pohledu zábavy, měl tenhle zápas všechno. Gólové šance, přesilové hry, perfektní hru v oslabení, vůbec nic zkrátka nechybělo," řekl pro triblive.com trenér hostů Mike Johnston.

VIDEO: Rvačka Kanea s Despresem

Než došlo k útoku na Pavelce, rozhodčí na ledě už byli ve slušné permanenci. Museli se vypořádat se dvěma rvačkami a slušným počtem strkanic. Do jedné se zapojil i hostující gólman Marc-Andre Fleury, který se ohnal hokejkou po domácím útočníkovi Scheifelem a ze všeho nakonec vyplynula pěkně ostrá bitka mezi Kanem a Despresem. "Byl to hokej jako ze staré školy," chválil si Kane po utkání pro klubovou televizi.

VIDEO: Byfuglien srazil Downieho po vstřelení gólu

Další vlnu hokejového násilí pak vyvolal zákrok domácí dělové koule Dustina Byfugliena. Ten marně stíhal hostujícího Downieho, který unikl z trestné lavice a když pak poslal šikovně puk za Pavelcova záda, musel se po nešetrném zákroku obrovitého beka zblízka seznámit s mantinelem.

Jacob Trouba neváhal a šel pomstít zákrok na Pavelce.Foto Repro: Tumblr.com

Na zákrok se nejspíš podrobně podívá i disciplninární komise, ale Downie samozřejmě dostál své pověsti a šel si všechno vyřešit na ledě sám. Kromě gólu a nahrávky zvládl tenhle diblík nasbírat také 22 trestných minut.

V 50. minutě pak bylo živo v brankovišti Ondřeje Pavelce. Českého brankáře povalil Zach Sill a gólmana šel okamžitě bránit obránce Jacob Trouba, který neváhal shodit rukavice. A potvrdil tak, že Jets letos skutečně drží pohromadě.

"Jakmile je jeden z nás dole, někdo další se za něj postaví," vysvětloval pro Winnipeg Sun útočník Blake Wheeler, který se v zápase také pobil. "A takhle se vyhrávají zápasy, tohle vás v šatně všechny stmelí."

A právě v šatně Jets všichni moc dobře ví, jakou hodnotu pro výsledky mužstva má v letošní sezoně zdravý Ondřej Pavelec. Proto je třeba českého reprezentanta chránit. Než se štěstím rozhodl nájezdy Sidney Crosby, připsal si znovu několik těžkých zákroků.

VIDEO: Pavelec na poslední chvíli zasáhl

"Když vezmeme v potaz, že tyto dva týmy se potkávají jen dvakrát v sezoně, tak to byl hodně emotivní duel. Domácí tlačilo skvělé publikum, takže pro nás to dnes byla hodně cenná výhra," chválil po utkání lídr kanadského bodování Sidney Crosby.

MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 11. • 02:00
Winnipeg Jets
Winnipeg Jets
3:4
ONLINE
7. listopadu
02:00
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
Góly

Domácí: 09:36. Ladd, 38:28. Trouba, 43:35. Kane

Hosté: 11:16. Despres, 26:50. Sutter, 37:03. Downie, 65:00. Crosby

Sestavy

Domácí: Pavelec (Hutchinson) – Trouba, Stuart, Bogosian, Enström, Postma, Clitsome – Frolík, Little, Ladd – Wheeler, Scheifele, Kane – Byfuglien, Lowry, Perreault – Thorburn, Slater, Galiardi

Hosté: Fleury (Greiss) – Letang, Martin, Bortuzzo, Ehrhoff, Despres, Scuderi – Hornqvist, Crosby, Kunitz – Comeau, Malkin, Dupuis – Downie, Sutter, Spaling – Adams, Goc, Sill

Rozhodčí

Devorski, Hanson – Sericolo, Mach

Stadion

MTS Centre, Winnipeg

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud