21. listopadu 2014 • 11:33

Bankrot hvězdy Columbusu. O 400 milionů ho připravili rodiče

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Včera odpoledne obletěl hokejový svět příběh, který se zdá téměř neuvěřitelný. Sedmadvacetiletý obránce Jack Johnson z Columbusu, jeden z klíčových zadáků obrany Blue Jackets, vyhlásil bankrot. Mít požitek v utrácení peněz, to se některým dobře vydělávajícím sportovcům stává, ale to není případ amerického beka. Toho o peníze připravili jeho vlastní rodiče.



Během své zhruba osmileté kariéry v NHL si Johnson vydělal téměř 400 milionů korun, v současné době ale podle deníku The Columbus Dispatch disponuje jen asi 50 tisíci dolary. Důvod? Před šesti lety přerušil spolupráci s agentem Patem Brissonem a svěřil péči o své finance rodičům.

"Řekli mi, abych se soustředil jenom na hokej a o peníze se vůbec nestaral," přibližoval počátek potíží hokejista, který mimo jiné vlastní stříbro z olympijských her z roku 2010.

A Jack starší a Tina se nerozpakovali a peníze hned poslali do světa. A problémy začaly. Johnsonovi totiž investovali do rizikových úvěrů s vysokými úrokovými sazbami a nebyli zrovna úspěšní. Dál si navíc žili ze synových peněz na dost vysoké noze. Hokejistova matka si například vzala několik půjček v hodnotě přibližně 15 milionů dolarů a ručitelem byl samozřejme syn Jack.

Ten navíc má odkud brát, v roce 2011 totiž vešel v platnost jeho lukrativní sedmiletý kontrakt v hodnotě 30 milionů dolarů.

Bývalá trojka draftu měla delší dobu podezření, že s jeho financemi není něco v pořádku, ale rodina ho stále uklidňovala, že všechno je pod kontrolou a on sám ať se soustředí jenom na hokej. To se Johnsonovi zle vymstilo...

Hokejista teď s rodiči přerušil veškerý kontakt, Jonhson už si najal tým právníků a chce vyhlásit osobní bankrot. Slyšení u soudu v Los Angeles je plánováno na 23. ledna.

"Viděl jsem hodně případů, kdy rodiče finančně zneužili úspěšné kariéry svého potomka, ale ještě nikdy jsem neviděl nic takhle ošklivého," řekl zdroj z blízkého okolí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud