František Suchan
21. listopadu 2014 • 15:48

Nestrašila na farmu nepustil zájem z NHL. Chtěly ho tři kluby

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Detroitu nadchnul, uhranul nezdolností i čistou kvalitou při letošním kempu. Po začátku sezony, kdy se dočkal premiéry v NHL, se však Andrej Nestrašil stal pro první tým Red Wings nadbytečným. Odeslání na farmu se ale nekonalo, klub ho totiž v takovém případě musel nabídnout zbytku ligy a po 23letém útočníkovi sáhlo trio zájemců. Skončil v Carolině, která ho hodlá využít.



Ještě v létě netušil, kam jeho kroky povedou. Rýsovala se před ním zřejmě finální šance na vysněnou NHL. Andrej Nestašil, draftovaný už v roce 2009, ovšem do té doby ani neabsolvoval jediné přípravné utkání za Red Wings, poslední roky cestoval mezi záložními celky.

Pak zaujal.

VIDEO: Nestrašilova přihrávka na Tatarův gól 

A stačilo 13 zápasů v soutěži, aby se zájem o urostlého útočníka s šikovnýma rukama řádně zvedl. Z listiny volných hráčů, na níž ho musel ve středu před odesláním na farmu umístit Detroit, si Nestrašila vytáhla Carolina. A už mu připravuje dres. „Andrej je mladý hráč se skvělou postavou, který může našim útočným řadám hodně pomoct. Každý rok své profikariéry se zlepšuje a v poslední sezoně udělal velký krok,“ chválil si novou akvizici generální manažer Ron Francis, jemuž o nadaném českém mládenci jistě poreferoval i kouč Bill Peters, který až do tohoto ročníku pracoval jako asistent právě v Detroitu. „Je to velký, silný kluk, který se těžko odstavuje od puku. Má nadání a je velmi všestranný, užitečný na přesilovce,“ vyhlížel posilu Peters.

„Na tribuně se nezlepší...“

Jeho bývalý kolega Mike Babcock, kouč Red Wings, jehož slávistický odchovanec na letošním kempu ohromil, mu přitom po třinácti zápasech, v nichž Nestrašil zaznamenal dvě asistence, víc šancí nedal. Naposledy hrál 9. listopadu, a to jen necelých 9 minut proti Tampě Bay. Potom zůstával jen mezi náhradníky. „Andy potřebuje hrát, nezlepší se tím, že bude sedět na tribuně. Na začátku bylo jeho tempo dobré, ale přece jen ještě není na tuhle úroveň připravený,“ komentoval Babcock útočníkův přesun o úroveň níž. K tomu však nedošlo. Ani kdyby se neozvali Hurricanes, do AHL by zřejmě nezamířil.

Hráčův agent Michal Sivek na Twitteru uvedl, že se o Nestrašila ucházeli i Coyotes a Blue Jackets, podle pravidel waiver listu ale skončil v celku, který měl v uplynulém ročníku méně bodů. 

Ke svému druhému klubu NHL se nováček přidá během tripu, který aktuálně Carolina absolvuje.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud