20. prosince 2014 • 09:55

Mrázek ve vánoční masce zářil. Chytal fantasticky, smekl kouč

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě třetiny stačily Petru Mrázkovi v zápase proti New York Islanders, aby uzmul ocenění pro druhou hvězdu zápasu. 22letý brankář se dostal do branky od druhé periody po zranění Jimmyho Howarda, zlikvidoval 22 střel a inkasoval jedinkrát. Pátou prohru Detroitu v řadě ale neodvrátil.



"Byl jednoduše fantastický, do zápasu přitom šel ze střídačky, neměl to vůbec jednoduché," chválil svého druhého brankáře trenér Mike Babcock.

VIDEO: Podívejte se na skvělý zákrok Mrázka proti Nelsonovi

Proti Islanders přitom kouč Detroitu počítal do pozice startujícího brankáře s Jimmy Howardem. Američan odchytal první třetinu, během které předvedl osm zákroků a jednou lovil puk ze síťky, od druhé třetiny ale zůstal na střídačce. Zranění v dolní části těla další start neumožnilo. Doba rekonvalescence není známá.

Prostor tak dostal Mrázek, který naskočil do svého pátého klání v sezoně. Nasadil masku se sněhulákem, párkrát máchl pažemi na zahřátí a zajel do brankoviště. A tam odšpuntoval své velké představení čítající 22 úspěšných zákroků a jediný inkasovaný gól z dorážky, kterou Anders Lee v polovině utkání zlomil nerozhodný stav.

Detroit doma proti Islanders porážkou 1:2 ztratil páté utkání v řadě a vyklízí pozice na čele Východní konference. Po 33 zápasech je pátý a žehrá na tragickou ofenzivu. Z posledních pěti utkání Red Wings vyprodukovali pět branek.

"Na tohle se snažíme nemyslet. Zítra si dáme dobrý trénink, budeme pracovat na správných věcech a věříme, že situaci zase obrátíme," uklidňoval útočník Henrik Zetterberg.

Masku Petra Mrázka zdobily vánoční motivy
Masku Petra Mrázka zdobily vánoční motivy

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud