12. ledna 2015 • 11:17

Eliáš o účasti v Utkání hvězd: Nikdo od nás z Devils si to nezaslouží

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zhruba za dva týdny se po dvouleté pauze znovu do NHL vrátí tradiční exhibiční klání All-Star Game. Během víkendu v Columbusu se objeví v akci i české trio Jakub Voráček, Radim Vrbata a Patrik Eliáš. I když poslední jmenovaný si zrovna nemyslí, že účast by si zasloužil. "Měli by tam být ti nejlepší a já si nemyslím, že v naší současné formě teď do výběru někdo patří," řekl Eliáš a připomněl kolísavé výkony New Jersey.



Není to pevné pravidlo, ale když se All-Star Game koná, liga se snaží, aby každý tým na víkendu plném osobností měl zastoupení. To může být případ například Justina Faulka z Caroliny, nebo právě Eliáše, který zažil mnoho úspěšnějších sezon, během nichž se tehdy nominace nedočkal.

"Je to samozřejmě privilegium být nominován, ale v sestavách by se měli objevit jen ti nejlepší hráči. Zaslouží si to někdo od nás? Ne," namířil český hokejista kritiku do vlastních řad.

Devils se trápí, stejně tak klubová legenda. Jeho parta je třetím nejhorším mužstvem na Východě, v polovině ročníku už ztrácí na postupovou pozici celých dvanáct bodů. Eliáš přiznává, že se pro něj vedení soutěže dost možná rozhodlo proto, že před nedávnem překonal jako 82. hráč historie hranici tisíce bodů v NHL.

Sestavu (kromě fanoušky zvolené první pětky) vybírá Oddělení hokejového provozu. Eliášovi zvolení oznámil generální manažer Lou Lamoriello a zároveň sdělil, že do nominace on sám vůbec nezasahoval. "Zavolají vám z vedení a rovnou vám sdělí, koho by do sestavy chtěli. Není žádný prostor pro diskuze," vysvětlil Lamoriello pro northjersey.com.

Dlouholetý šéf týmu ale jinak potvrdil slova Eliáše o zásluhách, nicméně kdyby měl sám vybírat, zvolil by asi takto: "Ze zadních řad by to byli Greene nebo Židlický, z útočníků Jágr, Cammalleri nebo právě Patrik," vykládal Lamoriello.

Každopádně i přesto, že Devils zatím prožívají těžkou sezonu, se Eliáš na svou čtvrtou účast v All-Star Game těší. "Jsem hrdý, že vybrali zrovna mě. Je čest reprezentovat klub. Jen bych si přál, aby to bylo za trochu šťastnějších okolností," vysvětlil osmatřicetiletý hokejista.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud