2. února 2015 • 10:58

Na zkoušce v New Jersey neuspěl, ale teď radí mladým: Dřete jako Jágr

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neodehrál vedle něj ani jeden ostrý zápas, přesto ho přesvědčil o své výjimečnosti. Třiatřicetiletý americký zadák Mike Komisarek je čerstvým hokejovým penzistou, na začátku sezony se ještě snažil vybojovat smlouvu u týmu New Jersey, ale neuspěl a před pár dny oficiálně pověsil brusle na hřebík. Ze zkoušky u týmu Devils si ale nese vzpomínku. Na Jaromíra Jágra.



Urostlý obránce s polskými kořeny patřil mezi největší přísliby draftu 2001. Na řadu přišel jako číslo sedm, žádný bek neměl ten rok lepší pozici. Jeho domovem pro příští sezony se stal Montreal a domácí publikum si vysokého blonďáka s osmičkou na zádech rychle oblíbilo. Bodů sbíral pomálu, ale byl spolehlivý a když bylo třeba, s chutí se za své spoluhráče popral.

V Montrealu se brzy stal jedním z klíčových mužů. Na dres dostal áčko, pravidelně hrál přes dvacet minut za zápas, v blokování střel patřil mezi ligovou špičku. V roce 2009 podepsal pětiletý kontrakt s rivalem z Toronta, a to byl začátek jeho hokejového konce. Pro Maple Leafs nikdy nedokázal odvádět takovou práci, jakou od něj žádali a z posledního roku smlouvy byl dokonce vykoupen.

Po loňské epizodě v Carolině a pokusu o probojování do kádru New Jersey se v lednu rozhodl oznámit konec hráčské kariéry. Místo toho se vrátil na Univerzitu v Michiganu, kde kdysi v mládí hrával. Tam nastoupil jako asistent trenéra a zároveň má v plánu si doplnit vzdělání.

V mužstvu je osobností, přece jen jde o chlapíka, který ještě v loňském roce hrál nejlepší hokejovou soutěž světa. Chlapci k němu vzhlíží. Když se ho pak jeden ze současných univerzitních hráčů zeptal, jakou by mu dal radu k tomu, jak se do nejlepší ligy světa dostat, vytasil okamžitě Američan jméno Jaromír Jágr.

"Měl jsem tu příležitost si vedle této legendy letos v kempu zahrát. Tomu borci je 42 let, odehrál přes 1500 zápasů, v NHL nasbíral přes 1700 bodů, vyhrál snad všechno pod sluncem, má v kapse plno rekordů a tak dál. A stejně je ve fitku první před i po tréninku a na ledě dře a stále se snaží zlepšit," řekl Komisarek v rozhovoru pro The Score.

Láska k hokeji je tedy podle účastníka All-Star Game z roku 2009 jednou z hlavních esencí ke dlouhé a úspěšné kariéře. A českou legendu dává svým novým svěřencům za vzor. "Když on to stále na perfektní úrovni zvládá i ve svém věku, není důvod, abyste to nezvládali i vy."

Mike Komisarek v NHL:

Počet odehraných sezon: 11
Zápasy: 551
Góly: 14
Asistence: 67
Body: 81
+/-: - 19
Trestné minuty: 679
Vítězné góly: 2
Bitky: 24
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud