6. února 2015 • 13:45

Jaškin byl u klubového rekordu Blues, v St. Louis trefuje výhry

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už v předsezonním kempu bylo poznat, že AHL mu bude malá. Přesto v ní Dmitrij Jaškin zatím strávil zhruba polovinu sezony, kádr mužstva St.Louis Blues je totiž enormně našlapaný. Aby ne, řeč je o třetím nejlepším týmu NHL. Jenže je čím dál těžší držet tohoto chlapce v nižší soutěži, z minima umí vytěžit maximum a navíc se z něj stává odborník na vítězné góly.



Je velký, je silný a je pohotový. Stačí malá nepozornost v obraně soupeře, jen chvíli nekontrolovaný puk a odchovanec Slavie si ví rady. Prostě zamete kotouč do brány. A je mu úplně jedno, jestli naskakuje na led s hvězdným Paulem Stastnym, nebo s ranařem Ryanem Reavesem.

Jaškin vstřelil proti Capitals pátou branku sezony.Foto AP Photo

Své schopnosti navíc prezentuje při značně omezeném čase na ledě. Průměrně tráví hrou jen něco málo přes 12 minut, ale k tomu má ve statistikách už 6 gólů. V tom se mu nikdo v kádru Blues nemůže vyrovnat. Tolik branek v menším počtu zápasů navíc v tuto chvíli v celé NHL vstřelila jen trojice Mikael Backlund z Calgary, Boone Jenner z Columbusu a Pascal Dupuis z Pittsburghu.

Jaškin k tomu má výborný čuch na vítězné trefy. Když skóruje, aby se soupeř bál, že jeho zápas už je ztracený. V letošním ročníku se z gólu radoval šestkrát, z toho hned třikrát byla jeho trefa vítězná. Naposledy v noci na dnešek, když obrkoužil bránu Buffala a zakončil k tyči dříve, než tam doklouzal brankář Enroth. Blues pak dovedli zápas k výhře 3:0.

VIDEO: Jaškinův gól proti Buffalu byl vítězný

"Sledujeme vznik mladého silového útočníka. Dává góly, dostává se do šancí, dokáže zaujmout pevné místo u branky. To je dobré znamení," rozplýval se pro NHL.com trenér Ken Hitchcock nad Jaškinem.

"Celá jejich lajna je dobrá a Jaškin je vynikající. Předvádí teď skvělé výkony," dodal kouč St. Louis, které bodovalo ve třinácti zápasech za sebou, čímž stanovilo klubový rekord.

Díky počtu rozhodujících tref se navíc neztratí ani mezi českou elitou. Společně s další sedmičkou hokejistů (Voráček, Palát, Vrbata, Frolík, Jágr, Hanzal, Hertl) je na špičce národnostní tabulky.

A až dostane v klubu větší šanci, půjdou jeho čísla ještě nahoru.

České vítězné góly v letošní sezoně:

3 - Voráček, Palát, Vrbata, Frolík, Jágr, Hanzal, Hertl, Jaškin

2 - Hudler, Plekanec, Pastrňák

1 - Krejčí, Erat, Fleischmann, Havlát, Polák, Gudas

MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 2. • 01:00
Buffalo Sabres
Buffalo Sabres
0:3
ONLINE
6. února
01:00
St. Louis Blues
St. Louis Blues
Góly

Domácí:

Hosté: 38:04. Jaškin, 54:22. Tarasenko, 58:43. Schwartz

Sestavy

Domácí: Enroth (Neuvirth) – Gorges, Myers, Benoit, Ristolainen, Strachan, Weber – Stewart, Girgensons, Ennis – Moulson, Mitchell, Gionta – Hodgson, Flynn, Stafford – Deslauriers, Ellis, Kaleta.

Hosté: Allen (Elliott) – Bouwmeester, Pietrangelo, Gunnarsson, Butler, Jackman, Cole – Steen, Backes, Oshie – Schwartz, Stastny, Tarasenko – Jaškin, Berglund, Rattie – Ott, Goc, Reaves.

Rozhodčí

Pochmara, Hebert – Brisebois, Alphonso

Stadion

First Niagara Center, Buffalo

Návštěva

18912 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud