15. března 2015 • 12:15

SHOW nejlepšího brankáře NHL: Pukolapka i selfie s fanouškem

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud vítězíte, není lepší místo k životu než Montreal. V případě porážek je to přesně naopak, vysvětloval v jednom z rozhovorů proměnlivost života v kanadském městě Carey Price. Teď brankář Canadiens zažívá blažený pocit. S týmem válcuje jednoho soupeře za druhým a oplývá obrovským sebevědomím, jak ukázal i zápas proti Islanders.



Montreal zvítězil v Nassau Coliseu 3:1, Price zneškodnil 35 střel domácích, v brankářském souboji předčil Michala Neuvirtha."My jsme odehráli dobrý zápas, ale oni mají nejužitečnějšího gólmana v lize. Chytal skvěle a tři nebo čtyři jeho zákroky byly vynikající. To mohlo otočit zápas," smekl před mužem utkání trenér Islanders Jack Capuano.

Kromě skvělého výkonu Price stihl během zápasu potěšit i malého chlapce. Při komerční pauze mu zapózoval pro oblíbené selfie. Canadiens vedli sedm minut před koncem o dva góly. Klídek, takový náskok letos nepouští.

VIDEO: Podívejte se na Priceovo selfie s fanouškem

Pohoda z olympijského vítěze ze Soči sálá. V brankářských statistikách Price vládne úspěšnosti zákroků i průměru obdržených gólů na zápas a 93 získaných bodů řadí Montreal mezi nejlepší čtyři týmy NHL. Čím dál více se Priceovo jméno začíná skloňovat v souvislosti s Vezina Trophy i Hart Trophy.

"Je to dominantní a naprosto výjimečný hráč. Dnes byl opět naším opravdovým vůdcem," pochválil svého klíčového muže kouč Michel Therrien.

VIDEO: Price ukradl jistý gól Mattu Martinovi

Price svůj výkon, díky kterému posunul svůj rekord v počtu výher za sezonu na 38, nepřeceňoval. "Jsem rád, že jsme do venkovního tripu vstoupili úspěšně. Pokud budeme hrát takhle dál, budeme na konci sezony úspěšní, a to je pro mě nejdůležitější," nechal se pro nhl.com slyšet 27 letý Kanaďan.

Cílem Price a jeho družiny je vrátit do Montrealu po 22 letech Stanley Cup. Pak by život ve městě stál určitě za to.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud