Zdeněk Janda
12. dubna 2015 • 12:55

Jágr o smlouvě. Chci deset milionů, oni nabízejí jeden, směje se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FLORIDY | Skončilo to symbolicky. Dvěma body (1+1) proti bývalému týmu, z něhož ho vyhnal trejd. Jaromír Jágr završil dvacetizápasovou anabázi v klubu Panthers úspěšně, Devils pomohl porazit 3:2, vstřelil vítězný gól. Po utkání vtipkoval i na téma nové smlouvy, která je na spadnutí. „Ano, je to na dobré cestě. Já chci deset milionů, oni mi dávají jeden milion. Takže se přibližujeme,“ žertoval český útočník.



Vážněji ale potom dodal, že dohoda je skutečně na spadnutí. „Cítím, že mě tým chce, já také tady chci být. Miluju naše mužstvo,“ reagoval veterán, jenž dodal Floridě vážnost. I úspěšnost. I když se neprodrala do play off, celkově získala 91 bodů, což je o 25 více než v minulé sezoně. Žádný jiný klub se takhle nezlepšil.

Jaromír Jágr si v dresu Floridy zahrál proti New Jersey Devils
Video se připravuje ...

Na Floridě české číslo 68 oproti působení v New Jersey pookřálo, překonávalo jeden historický milník za druhým. Naposledy Jágr předstihl v asistencích Adama Oatese, tedy kouče Devils, jenž byl právě mužem, který rozhodl o jeho menším vytížení v New Jersey. A udělal z něj nepotřebného.

A teď ho překonal a osamostatnil se na šestém místě v historické evidenci přihrávek. Zrovna v době, kdy někdejší spoluhráč z Washingtonu byl u toho. Na střídačce uvadajících Devils.

„Většinou to takhle mám, že se mi něco podaří při takové příležitosti. Nikdy jsem na to netlačil, ale přišlo to samo. Musím to zaklepat,“ reagoval Jágr a několikrát skutečně zaklepal na dřevěnou přihrádku na svém místě v kabině. Předtím se v bodech dostal před Rona Francise zrovna v době, kdy jeho někdejší parťák z Pittsburghu u toho byl jako generální manažer Caroliny.

Jágr pochválil Hudlera

Jágr po utkání chválil i českou stopu v NHL. Hlavně Jiřího Hudlera v Calgary, kterému poslal nedávno i pochvalnou textovku. „Klobouk dolů před ním, jak zvládl tu druhou půlku sezony. Když šlo do tuhého a lámal se chleba, rozhodoval zápasy. Přitom v té druhé části je to mnohem těžší,“ říkal 43letý veterán o klíčové postavě Calgary.

Byl to Hudler, kdo mužstvu pomohl se vyškrábat na příčky pro play off.  „Hrál opravdu skvěle,“ dodal Jágr, jenž pochválil také i Jakuba Voráčka. A gólmana Ondřeje Pavelce, který se dokázal přenést přes horší období.

"Každý do něj tepal, ale on to nakonec zvládnul výborně," okomentoval způsob, jakým se Pavelec dokázal vyšvihnout zpátky do pozice jasné jedničky a ke konci základní části opanoval brankářské statistiky.

Zaujal ho i Ondřej Palát, kometa Tampy Bay. Útočník, který na první pohled působí nenápadně, ale odvádí spoustu práce. Jak v útoku, tak v obraně. "Neskutečné!" vyzdvihl ho. Stejně jako 18letého mladíka Davida Pastrňáka v Bostonu.

"Celkově mám radost, že ta česká stopa v NHL je výraznější než v minulých letech. Což je jenom dobře," dodal Jágr, jenž další komentář na téma národní tým nepřidal. Stále tedy platí to, že se po brzkém příletu do Čecha spojí s koučem Vladimírem Růžičku a doladí další postup...

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud