16. dubna 2015 • 10:52

Plekanec se pustil do rvačky, Subban předvedl dřevorubecký zkrat

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo si před startem včerejší série play off mezi hokejisty Montrealu a Ottawou vzpomněl na poslední, dva roky starou řež těchto kanadských rivalů, tomu bylo jasné, že ani tentokrát se duely neobejdou bez kontroverzí. Všechno odstartoval svým dřevorubeckým výstupem obránce domácího mužstva P. K. Subban, který v polovině utkání vyfasoval trest do konce zápasu. Závěr pak okořenila mela, do které se zapojil i Tomáš Plekanec.



MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 4. • 01:00
Montreal Canadiens
Montreal Canadiens
4:3
ONLINE
16. dubna
01:00
Ottawa Senators
Ottawa Senators
Góly

Domácí: 27:53. Mitchell, 28:08. Plekanec, 31:42. Eller, 37:17. Flynn

Hosté: 12:25. Michálek, 30:36. Turris, 32:36. Zibanejad

Sestavy

Domácí: Price (Tokarski) – Markov, Subban, Jemelin, Petry, Beaulieu, Gilbert – Galchenyuk, Plekanec, Gallagher – Smith-Pelly, Desharnais, Parenteau – De La Rose, Eller, Weise – Prust, Mitchell, Flynn. Trenér: Michel Therrien.

Hosté: Hammond (Anderson) – Methot, Karlsson, Wiercioch, Ceci, Borowiecki, Gryba – MacArthur, Turris, Stone – Michálek, Zibanejad, Ryan – Condra, Pageau, Lazar – Hoffman, Legwand, Chiasson. Trenér: Dave Cameron.

Rozhodčí

Steve Kozari, Dave Jackson – Pierre Racicot, David Brisebois

Stadion

Bell Centre, Montreal

Návštěva

21287 diváků

Duely prvního kola Stanley Cupu bývají mnohdy ty nejzábavnější. Týmy jsou nabité čerstvými silami, vřavy bývají běžné a sem tam se objeví i zákrok za hranicí pravidel. Jen tak pro jistotu, soupeře je přece třeba trochu vystrašit. Jenže Subbanovi to ve včerejším zápase úplně nevyšlo a sekerou na nováčka Marka Stona výrazně oslabil šance svého mužstva na výhru.

"Bylo to surové seknutí na nekryté místo," zlobil se po porážce 3:4 kouč hostujícího týmu Dave Cameron, který na pozápasové tiskové konferenci pokračoval ve válečném tónu. "Řešení je jednoduché, buď bude Subban ligou suspendován, nebo některý z našich hráčů podobně zaútočí na jednoho z jejich nejlepších hokejistů. I za cenu trestu do konce utkání," dodal pro SportsNet Cameron.

VIDEO: Sekera v podání Subbana

Rozhodnutí sudích přišlo hodně přísné jak komentátorům utkání, tak trenérovi Montrealu Michelu Therrienovi. Jestli vedení soutěže přistoupí k prozkoumání zákroku, to se zatím neví. "Ale už v první třetině jsem byl u vhazování několikrát jeho terčem. Moc dobře věděl, co dělá. Chtěl mi ublížit," řekl nejproduktivnější nováček základní části Stone, který vyšší intenzitu v bojích o Stanley Cup zažívá poprvé.

Ale tak to v play off chodí, faktor strachu je důležitým bojem bitev o cennou trofej. Přesně na této bázi outsider z Ottawy v roce 2013 vyřadil favorita z Montrealu. Hlavně takový Lars Eller si určitě pamatuje na hit, po kterém zůstal ležet na ledě v krvi a v sérii musel skončit kvůli několika zlomeninám v obličeji a otřesu mozku...

Tentokrát to tak zlé nebylo, i když soupeři si během energické bitvy nic nedarovali a celé utkání zakončila rvanice po závěrečném hvizdu. Do té se zapojil i Tomáš Plekanec, kterého naštvalo pošťouchnutí Kylea Turrise.

VIDEO: Mela v poslední minutě

Český centr odehrál výtečný zápas, okořeněný brankou na 2:1 ve 29. minutě. Ta mimo jiné přišla jen 15 vteřin poté, co jeho spoluhráč Torrey Mitchell srovnal skóre. "Plekanec dělal prostě to, co dělá vždycky. Hrál neskutečně chytře. Prostě Plekanec," chválil jednoho z klíčových hráčů Montrealu na serveru ctvnews.ca.

Druhá bitva čeká kanadské týmy z pátku na sobotu.

VIDEO: Takhle v roce 2013 v play off Gryba zničil Ellera

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud