17. dubna 2015 • 08:45

Detroit oslavuje hvězdu Mrázka: Byl neuvěřitelný, zachránil nás

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

O brankáři, kterého nasadí do úvodního duelu play off NHL, kouč Detroitu Mike Babcock ani chvíli nepochyboval. A volby Petra Mrázka nemusel ani chvíli litovat. Třiadvacetiletý český gólman při své premiéře ve vyřazovacích bojích zářil, pochytal 44 střel a dovedl Red Wings k výhře 3:2 nad Tampou. „Byl neuvěřitelný,“ chválil pak Babcock svého svěřence.



„Někdy musíte vybrat brankáře, který nehraje dobře, ale dneska nás držel nad vodou,“ prohlásil Mike Babcock na adresu českého gólmana, který dostal přednost před Jimmym Howardem. Ten přitom, když byl zdravý, vstupoval do bojů o Stanley Cup jako jednička v každé z předchozích pěti sezon.

„On (Mrázek) byl neuvěřitelný. Našli jsme si cestu, jak vyhrát. Nebylo to přesně podle mých představ, ale vyhráli jsme,“ uvedl trenér Detroitu. „Petr nás dneska opravdu zachránil,“ vysekl poklonu českému mladíkovi i zkušený útočník Henrik Zetterberg.

VIDEO | Podívejte se na skvělý Mrázkův zákrok proti Coburnovi

 

„Hráli jsme dobře v oslabení. Ale každopádně máme hodně věcí, ve kterých se musíme zlepšit,“ dodal legendární Švéd. „Hrál vážně skvěle,“ pochválil Mrázka i střelec dvou gólů Pavel Dacjuk.

„Dokázali jsme dostat puk na bránu,“ konstatovala po první porážce hvězda Tampy Steven Stamkos. „Měli jsme v zápase play off skoro padesát střel. Prostě jsme si vybrali zápas, kdy nám to tam nepadalo,“ prohlásil.

Český brankář Detroitu Petr Mrázek likviduje jednu z šancí Tampy Bay v úvodním zápase play off NHL
Český brankář Detroitu Petr Mrázek likviduje jednu z šancí Tampy Bay v úvodním zápase play off NHL

„Někdy to tak prostě chodí,“ podotkl Mrázkův protějšek Ben Bishop. Na brankáře Tampy šlo za celý zápas jen 14 střel, ze kterých tři prošly za jeho záda.

„Mrázek měl spoustu práce a předvedl spoustu skvělých zákroků. Už jsme ztratili pár zápasů, kdy jsme soupeře hodně přestříleli. Pro brankáře je někdy lepší, když musí čelit velkému množství střel,“ dodal gólman.

VIDEO | Podívejte se na sestřih zápasu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud